Úterý, 19. března 2024

Cipískoviště v Písku láká na obří pískové sochy i ekologický program

Cipískoviště v Písku láká na obří pískové sochy i ekologický program

ELEKTROWIN se poprvé připojí k akci s názvem Cipískoviště konající se v Písku již tento víkend 13. až 14. května.

Cipískoviště je sice zaměřeno více na malé návštěvníky, ale i ti velcí si přijdou na své. Letos svým programem přispěje také město Jičín, se kterým město Písek spojuje známá kreslená postava píseckého rodáka Radka Pilaře Rumcajs. Tento rok uplyne 50 let od vzniku výtvarné podoby tohoto pohádkového loupežníka. Rumcajs s Mankou a Cipískem budou letošním Cipískovištěm provázet.

Všichni se tedy mohou těšit až na třímetrové sochy z písku, které budou mít podobu postaviček právě ze slavného Večerníčku Rumcajs.

Také je připraven pestrý program pro děti - od dílniček po Pochod pohádkovým lesem. Tento rok je nově přidána ekologická akce s názvem Přelez, přeskoč, recykluj! Seriál zábavně naučných akcí připravil kolektivní systém ELEKTROWIN ve spolupráci s Ecobatem.

,,Každý si může také vyzkoušet, za jak dlouho překoná nafukovací závodní dráhu, kterou Elektrowin nechal speciálně vyrobit. Závodní dráha má téměř 12x3 metry a návštěvníci ji budou překonávat na čas," říká Jan Marxt ze zákaznického oddělení ELEKTROWIN a.s.

V edukační expozici se pak dozví více o třídění a recyklaci baterií a elektrospotřebičů. Pokud na akci návštěvníci donesou vysloužilý spotřebič, obdrží drobný dárek a za pět odevzdaných baterií získají navíc krabičku ECOCHEESE.

,,Ne každému se chce běhat na sběrné místo s každou použitou baterií. A právě pro domácí skladování baterií vám může box ECOCHEESE velmi dobře posloužit," dodává Eva Gallatová, ze společnosti ECOBAT.

Nejlepší časy dosažené během jednotlivých akcí, které proběhnou po celé České republice, budou v půlce září porovnány a vítězové tří kategorií si ze závěrečné akce odnesou ceny v hodnotě 20 000 Kč.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů