Čtvrtek, 28. března 2024

Při Jízdě do stanice Recyklace se ve Středočeském kraji vybralo přes 260 vysloužilých spotřebičů

Při Jízdě do stanice Recyklace se ve Středočeském kraji vybralo přes 260 vysloužilých spotřebičů

Dvě stě šedesát pět vysloužilých elektrospotřebičů se podařilo vybrat od obyvatel Středočeského kraje od pondělí do středy tohoto týdne při akci s názvem Jízda do stanice Recyklace. Připravil ji Středočeskýkrajve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN a Českými drahami.

Vysloužilé elektrospotřebiče mohli lidé odevzdat ve speciálně označených vlakových soupravách i v určených stanicích na trasePraha hlavní nádraží - Benešov u Prahya zpět.

,,Jsme rádi, že i přes ranní shon si lidé našli chvilku a zastavili se, aby získali informace a další den s sebou přinesli z domova vysloužilý spotřebič, čímž přispěli k recyklacitěchto spotřebičů a tím i k ochraně životního prostředí," říká Jan Marxt, vedoucí zákaznického odděleníz kolektivního systému ELEKTROWIN.

V rámci akce Jízda do stanice Recyklace se vydalo 187 soutěžních losů těm, kteří odevzdali staré elektro. Slosování proběhne v pondělí 17. října 2016. Pět vylosovaných získá nový elektrospotřebič v hodnotě 1000 korun. Informaci o výhře obdrží textovou SMS zprávou, výhra jim bude doručena kurýrem, a to do týdne po slosování.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů