Čtvrtek, 28. března 2024

V Ostravě se chystá největší výstava věnovaná vytápění Infotherma

V Ostravě se chystá největší výstava věnovaná vytápění Infotherma

Největší specializovaná výstava věnovaná vytápění a úsporám energie Infotherma se připravuje na 19. až 22. ledna v Ostravě. Zúčastní se jí 356 firem a organizací z Česka i zahraničí. Cílem 22. ročníku výstavy je představit špičkové novinky a služby z oboru a také trendy ve smysluplném využívání obnovitelných zdrojů. ČTK to za pořadatele řekli jednatelé Alena Bujáková a Libor Kostelný.

Uvedli, že od prvního ročníku výstavy v roce 1994 mají na Infothermě největší zastoupení různé otopné systémy. "V posledních letech čím dál více přibývají v tomto oboru moderní kotle na tuhá paliva, jejichž provoz je i za cenu určitého snížení komfortu obsluhy pro řadu uživatelů cenově dostupnější," řekl Kostelný.

Přes 30 firem bude předvádět krby, krbové vložky a kachlová kamna. "Každoročně na výstavách přibývají vystavovatelé s podlahovým, stěnovým a stropním vytápěním. Na Infothermě 2015 to bude 33 firem," uvedla Bujáková.

Tradičně bude Infotherma také největší přehlídkou tepelných čerpadel. Nabízet je bude 55 domácích i zahraničních firem, ale bude se jim věnovat i doprovodný program a poradenství. Na výstavě bude také téměř 30 firem s bojlery a zásobníky vody nebo 40 firem prezentujících nízkoenergetickou a pasivní výstavbu.

Nejvíce zahraničních vystavovatelů přijede ze Slovenska a Polska. "Polské firmy se budou prezentovat nejrůznějšími kotli, krby, klimatizačními jednotkami, radiátory, tepelnými čerpadly, podlahovým vytápěním a dalším sortimentem. Slovenské firmy se představí se slunečními kolektory, nízkoenergetickou a pasivní výstavbou," uvedl Kostelný. Další zahraniční vystavovatelé, například z Itálie, Slovinska a Rakouska, budou předvádět tepelná čerpadla nebo klimatizační jednotky.

Součástí výstavy budou konference, přednášky a semináře. Další informace najdou zájemci na internetových stránkách www.infotherma.cz.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů