Sobota, 20. dubna 2024

Dny pasivních domů: Největší ukázka úsporného bydlení v ČR

Během této mezinárodní akce se po celém světě otevřou stovky objektů, do nichž vás zvou sami majitelé.

Dny pasivních domů: Největší ukázka úsporného bydlení v ČR

V rámci České republiky akci pořádá Centrum pasivního domu pod záštitou Státního fondu životního prostředí ČR. Podívejte se, jak se bydlí nebo pracuje v kvalitních a zdravých budovách anebo svůj pasivní dům rovnou přihlaste!

Dny pasivních domů jsou unikátní akcí, v níž o jediném víkendu můžete navštívit spoustu konkrétních zabydlených domů a dalších budov s kvalitní obálkou, zdravým vnitřním prostředím a minimálními náklady na vytápění. Budete se moci pobavit s architekty, majiteli a uživateli těchto domů a předat si s nimi své zkušenosti. Přesně pro tyto účely se Dny pasivních domů organizují.

Akce se koná o víkendu od 13. do 15. listopadu 2015. Na stránkách www.pasivnidomy.cz bude zveřejněn seznam domů po celé České republice, které se do akce zapojí, a to včetně informací o otevírací době. Přístupné budou rodinné domy, vzorové byty, ale například také ZUŠ Karla Malicha v Holicích, která v rámci soutěže Stavba roku získala Cenu Státního fondu životního prostředí ČR za energetické a ekologické řešení stavby. Na spoustě míst budou organizovány komentované prohlídky za přítomnosti architektů a zajištěn doprovodný program. V souvislosti s Dny pasivních domů se také uskuteční specializovaná školení, na kterých se dozvíte, na co si dát pozor při stavbě či nákupu domu.

V České republice Dny pasivních domů koordinuje odborné sdružení Centrum pasivního domu pod záštitou Státního fondu životního prostředí ČR. Jedná se ale o mezinárodní akci, do níž jsou zapojeny stovky objektů v Německu, Rakousku, Belgii, USA nebo na Novém Zélandu.

Máte pasivní dům a chcete jej otevřít veřejnosti? Přihlaste jej na této adrese.

ZUŠ Karla Malicha v Holicích

ZUŠ Karla Malicha v Holicích

Pasivní rodinný dům v Hradištku

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů