Sobota, 20. dubna 2024

Eco Cute - super pohon pro tepelná čerpadla se systémem vzduch/voda

Ve světě je tato ,,revoluční" technologie dostupná od roku 2001.

Eco Cute - super pohon pro tepelná čerpadla se systémem vzduch/voda

Nyní, po 14 letech čekání objevují ,,super chladivo" i podnikatelé působící v České republice. Domácnosti si zatím musí na možnost využití chladiva Eco Cute počkat, jelikož v ČR dostupná čerpadla užívající tuto kapalinu jsou svým výkonem určeny především pro větší objekty.

Chladicí kapalina Eco Cute nejenže nepředstavuje výrazné ohrožení pro životní prostředí, ale zároveň žene tepelná čerpadla se systémem vzduch/voda, které při použití tohoto chladiva podávat stabilní výkony i při teplotě - 25 °C (u ,,běžných" tepelných čerpadel klesá výrazně výkon již při teplotě - 20 °C)! Například tepelné čerpadlo Mitsubishi Q Ton, jež používá technologii Eco Cute, si uchovává maximální výkon (maximální COP) do teploty - 7 °C.

A je to právě toto tepelné čerpadlo, společně s čerpadlem SANDEN Aquaeco Max, které do České republiky technologii Eco Cute přivádí.

Níže uvádíme základní parametry obou těchto produktů...

cute

cute

Obě tepelná čerpadla mají, právě díky použitému chladivu, nulový potenciál poškozování ozónu a zároveň nižší emise, než třeba plynový ohřívač. Právě z těchto důvodů tato tepelná čerpadla pravděpodobně najdete v oblastech citlivých na znečištění. Ať už se jedná o horské hotely, celé rekreační oblasti (tepelné čerpadlo Mitsubishi Q-Ton je schopno během jednoho dne ohřát až 8 000 litrů vody, ve světě je používáno pro zajišťování teplé vody pro nemocnice, sportovní bazény či velké administrativní komplexy) či vyhřívané bazény.

Samozřejmě, že obě tato zařízení můžete samozřejmě použít i ve městě. Pokud tedy vlastníte či provozujete hotel, kancelářskou budovu, bytový dům či podobně velikou budovu, zvažte možnost využití čerpadla Mitsubishi Q Ton či SANDEN Aquaeco Max. Nejenže snížíte ekologickou stopu, kterou vaše prostory zanechávají, ale také redukujete náklady na teplo při zachování či dokonce zlepšení stability zdroje. Poptejte tedy ještě dnes u společnosti GT Energy více informací k těmto tepelným čerpadlům a možností o jejich využití ve Vašem podnikání!

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů