Čtvrtek, 28. března 2024

Prodloužení příjmu žádostí v rámci 8. výzvy

Prodloužení příjmu žádostí v rámci 8. výzvy

Ministerstvo životního prostředí prodlužuje termín pro příjem žádostí v rámci 8. výzvy, která je zaměřena na specifický cíl 2.2 ,,Snížit emise stacionárních zdrojů podílející se na expozici obyvatelstva nadlimitním koncentracím znečišťujících látek", a to do 16. prosince 2015.

Prodloužení termínu příjmu žádostí vzešlo z požadavků vznesených na osvětových seminářích pořádaných ke specifickému cíli 2.2, které proběhly v říjnu 2015. V rámci seminářů se objevila řada žadatelů, kteří požadovali delší čas na přípravu projektů/žádostí do 8. výzvy.

Alokace na 8. výzvu pokrývá naprostou většinu finančních prostředků specifického cíle 2.2 na celé programovací období. Z důvodu zajištění účelného nakládání s evropskými prostředky je důležité dát dostatečný prostor všem potenciálním příjemcům podpory. Posunutí termínu příjmu žádostí u výzvy zvýší počet přijatých žádostí, tím dojde k větší soutěži a následně k výběru těch nejlepších možných projektů.

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů