Pátek, 29. března 2024

Karlovy Vary zateplí další školu, raději ale bez dotace

Karlovy Vary zateplí další školu, raději ale bez dotace

Karlovy Vary zateplí základní školu v Poštovní ulici raději bez dotace. Pokud by město chtělo zateplení udělat podle podmínek dotačního programu, vyšlo by to téměř dvakrát dráž. Město tedy raději potřebných 24 milionů vydá ze svého rozpočtu, řekl dnes ČTK náměstek primátora Karlových Varů Čestmír Bruštík (nez.).

"Šli jsme do toho sami z toho důvodu, že se letos změnily podmínky pro získání dotace. Podle pravidel bychom museli udělat navíc vzduchotechniku a odvětrávání a vyšlo by to asi o 15 až 20 milionů dráž," uvedl Bruštík.

Navíc už připravený projekt by město muselo zcela přepracovat podle nových pravidel, což by zabralo hodně času a žádost by zřejmě nebyla podaná včas.

Práce na škole by měly začít o prázdninách a skončit do poloviny října. Město chystá i zateplení školy v Truhlářské ulici, to ale bude dělat až v příštím roce.

Podobný problém řešilo i vedení Chebu. Také tam připravovali projekt zateplení základní školy na sídlišti Skalka a museli se přizpůsobit novým podmínkám. O dotaci nakonec Cheb požádal, i když zateplení vyjde o miliony korun dráž. Navíc se snížil i podíl dotace, který je nově jen 40 procent uznatelných nákladů.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů