Úterý, 19. března 2024

V Česku vznikla online mapa referenčních a vzorových dřevostaveb

V Česku vznikla online mapa referenčních a vzorových dřevostaveb

V Česku byla20. září 2016 spuštěna online mapa vzorových a referenčních dřevostaveb, které mohou zájemci o stavbu dřevěného domu navštívit třeba hned příští týden. Reálné domy a informace o jejich stavbě a životě v nich nikdy nebyly blíž. Součástí mapy je možnost siihned pomocí několika kliknutídomluvit schůzku či návštěvu, a to na adrese www.drevostavitel.cz.

,,Návštěvu vzorového či referenčního domu považujeme za nejlepší krok,jak si může budoucí stavebník udělat skutečný obrázek o konkrétní firmě a dostat konkrétní odpovědi na své otázky.Naším cílem je nabídnout lidem přehled v České republice dostupných vzorových a referenčních dřevostaveb a umožnit jim pohodlnou rezervaci návštěvy. Lidé si tak mohou bouchnout do stěny nebo zadupat na strop a prověřit si diskutovaná témata ohledně dřevostaveb," říká Petr Novák z portálu Dřevostavitel.cz, který stojí za tímto projektem.

,,Každý rok probíhají akce, jako jsou Dny dřevostaveb nebo Dny pasivních domů, které se vždy těší velkému zájmu z řad těch, kdo se ke stavbě svého domu právě odhodlávají. Bohužel tyto akce trvají vždy jen několik dní. Proto jsme oslovili firmy, které staví dřevostavby, aby na jednom místě ukázaly domy, které mohou lidé navštívit po celý rok," vysvětluje Petr Novák.

Jak mapa funguje?

V mapě si zobrazíte všechny vzorové domy, které si může dále filtrovat podle typu domu nebo firmy, která dům stavěla. Po kliknutí vybraný vzorový dům se vám kromě základních informací zobrazí se také rozvrh volných hodin, kdy je možno rezervovat návštěvu. Po provedení rezervace okamžitě dostanete potvrzení na email nebo telefon a možnost automaticky uložit rezervaci do svého Google kalendáře.

Připravovaná je také funkce, která vám v případě více rezervací na jeden den připraví plán návštěv podle geografické polohy domů, takže se vám schůzky nejen nebudou časově krýt, ale systém pohlídá také, že budete mít čas na jednotlivé přejezdy mezi domy. Samozřejmostí je možnost rezervaci zrušit v případě změny okolností.

Mapas referenčními a vzorovými domy je od 20. září2016 dostupná na adrese:www.drevostavitel.cz/domy

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů