Úterý, 19. března 2024

Veselí nad Moravou zateplí díky dotacím dům dětí i školu

Veselí nad Moravou zateplí díky dotacím dům dětí i školu

Radnice ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku letos za 10,5 milionu korun zateplí domov dětí a mládeže a budovu mateřské školy v části Zarazice. ČTK to dnes sdělila mluvčí Veselí Petra Pavková. Kromě toho upraví za tři miliony korun Masarykovu třídu a park Petra Bezruče. Na všechny tři projekty získalo město dotace z evropských a státních titulů.

Celková cena zateplení budovy domu dětí je kolem 8,5 milionu korun. "Dotace činí 3,4 milionu korun, spoluúčast města je přes pět milionů," uvedla Pavková. Podle místostarosty Petra Koláře (TOP 09) se práce uskuteční zejména v létě, aby co nejméně narušily provoz domu dětí.

To platí i u mateřské školy v Zarazicích. "Náklady jsou zhruba 1,8 milionu korun. Dotace přesáhla půl milionu korun, zbytek zaplatí město," uvedla Pavková.

Cena ale podle ní nemusí být konečná. "Ceny jsou rozpočtové, a proto se mohou veřejnou soutěží ještě změnit. Od úprav školky a domu dětí očekáváme snížení energetické náročnosti budov," uvedla mluvčí.

Kromě toho město plánuje úpravy Masarykovy třídy a parku Petra Bezruče u městského úřadu. "Získali jsme dotaci skoro 1,8 milionu korun, 1,2 milionu korun dáme ze svého," dodala Pavková.

Veselí nad Moravou leží v těsném sousedství Zlínského kraje. Žije v něm 11.500 obyvatel. Město ročně hospodaří s rozpočtem kolem 200 milionů korun.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů