Čtvrtek, 25. dubna 2024

Po teplé a extrémně suché zimě hrozí v létě sucha. Chcete získat až 150l/den/osobu kvalitní zálivkové vody, řešením je čistička odpadních vod STMH.

Letošní zima byla neobvykle teplá, spadlo během ní nejméně srážek za posledních 44 let. I v březnu přitom mají být teploty nadprůměrné a pršet zřejmě moc nebude...

Po teplé a extrémně suché zimě hrozí v létě sucha. Chcete získat až 150l/den/osobu kvalitní zálivkové vody, řešením je čistička odpadních vod STMH.

Hrozí tak velká sucha, která mohou poškodit úrodu a zdražit pitnou vodu.

Letošní zima se s průměrnou teplotou 1,5 stupně Celsia řadí k nejteplejším za posledních 80 let.

Čistička odpadních vod STMH5/8/10 využívá jako jediná v České republice moderní bezúdržbový třístupňový systém čištění a tím je pro provozovatele ideálním zdrojem kvalitní zálivkové vody. Video popisující 3stupňový systém čištění u domovní čističky odpadních vod STMH

Čistička odpadních vod (ČOV) žije svým vlastním životem. Vždy k životu potřebuje dvě složky, kyslík a vyvážený přísun látek obsažených v odpadní vodě, jako "krmivo" pro čistící mikroorganismy, a také absenci toxických látek a dobře sedimentující aktivovaný kal.

  • Prvním stupněm čištění je vždy využití předřazené usazovací jímky (vyrovnávací stupeň).
  • Druhým stupněm čištění je čištění aerobními mikroorganismy ve vznosu (suspenzi) jako u většiny běžných jednostupňových čistíren avšak s tím rozdílem, že aktivovaný kal lépe sedimentuje (snáze se odděluje od vyčištěné vody).
  • Třetím stupněm čištění je čištění aerobními mikroorganismy přisedlými na pevném nosiči biomasy (buňkovém kole - biokontaktoru), obdobně jako na zemním filtru avšak s výhodou, že těleso nosiče se nezanáší - nekolmatuje. Třetí stupeň tak výhodně zajišťuje to, co je na čistírně vždy nejcennější, dobře sedimentující aktivovaný kal.

Takto přečištěná voda je vhodná pro zálivky okrasných zahrad, doplňování okrasných rybníků apod.

voda

Informujte se i vy na možnosti získat kvalitní zálivku i v době sucha a tím výrazně ušetřit náklady spojené se spotřebou vody.

Více na www.hellstein.cz - Čistírny odpadních vod STMH, STM(R) a intenzivní chov ryb

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů