Pátek, 19. dubna 2024

Ministerstvo životního prostředí připravuje program na podporu nízkoemisních zón

Ministerstvo životního prostředí připravuje program na podporu nízkoemisních zón

Ministerstvo životního prostředí nabízí městům a obcím možnost spolupráce při tvorbě Programu na podporu zavádění nízkoemisních zón, který bude součástí Národních programů Státního fondu životního prostředí ČR. Cílem programu bude spolufinancováním souvisejících opatření podpořit města a obce při zavádění nízkoemisních zón na jejich území.

Pro zjištění zájmu o takto zaměřený program a konzultace všech možností budoucího programu připravuje ministerstvo na přelomu září a října společné jednání se zástupci měst a obcí, kde zvažují zavedení nízkoemisních zón. Prosíme, aby se zájemci o tuto spolupráci obraceli v termínu do 20. září 2014 na Bc. Janu Pokornou z oddělení ekonomických nástrojů Ministerstva životního prostředí na e-mail: jana.pokorna@mzp.cz nebo na telefon: 267 12 2715.

Konkrétní termín a místo setkání budou zveřejněny na webových stránkách Státního fondu životního prostředí ČR (www.sfzp.cz) a Ministerstva životního prostředí (www.mzp.cz).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů