Úterý, 16. dubna 2024

Přerov: Městský park Michalov

Přerov: Městský park Michalov

Za návštěvu zcela určitě stojí městský park Michalov. Byl založený z iniciativy okrašlovacího spolku v roce 1904 přeměnou bývalého lesa, podle plánů významného zahradního architekta Františka Thomayera.

Jako jedinečný doklad vyváženého přístupu zahradní architektury k přírodnímu prostředí se dnes v bezprostřední blízkosti sídlištní zástavby rozkládá městský park Michalov - nejstarší a nejrozlehlejší okrasný sad města Přerova. Žádný jiný park ve městě se nemůže pochlubit tak velkorysými sadovými úpravami a komfortním vybavením, jaké svým návštěvníkům již od počátku minulého století nabízí právě Michalov. Pestré květinové záhony, bezvadně zastřižené trávníky, průzračně čistá voda fontány i pečlivě umetené chodníky nenechávají nikoho na pochybách, že si Přerované svého parku náležitě považují. Ne vždy se však Michalov v průběhu své stoleté historie mohl pyšnit dnešní výstavností.

Městský park Michalov, obrázek se otevře v novém okněZákladní údaje

Vlastník: Statutární město Přerov

Správce: Technické služby města Přerova, s.r.o.

Rozloha: včetně zázemí správce parku cca 20,5 ha

První parkové úpravy provedeny koncem 19. století. Budování parku v dnešní podobě bylo zahájeno v roce 1904 dle plánů Františka Thomayera. Od roku 1992 je park nemovitou kulturní památkou, od roku 1994 registrovaným významným krajinným prvkem.

Součástí parku je zahradní restaurace, altán pro promenádní koncerty, bufet, veřejná WC, 3 dětská hřiště a volná travnatá plocha pro kolektivní míčové hry.

Park je oplocen a v nočních hodinách uzamčen. Činnost v oploceném areálu je upravena Řádem parku Michalov.

ZDROJ: www.prerov.eu

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů