Pátek, 29. března 2024

Sítě Zdravých měst Evropy se představují v nové publikaci WHO

Sítě Zdravých měst Evropy se představují v nové publikaci WHO

V letních měsících roku 2015 byla vydána nová publikace Světové zdravotní organizace (WHO) na téma národní sítě Zdravých měst v evropském regionu - National Healthy Cities Networks in the WHO European Region, promoting health and well-being throughout Europe.

Materiál, na kterém dlouhodobě spolupracovali jednotliví koordinátoři národních sítí a který byl redigován ze strany WHO a jejích odborných institucí, v úvodu shrnuje zaměření, aktivity a vývoj hnutí Zdravých měst. Zaměřuje se na společné znaky, na směry rozvoje a na zacílení sítí Zdravých měst v jednotlivých zemích. Publikace současně představuje vybrané národní sítě, uvádí k nim nejen základní informace k počtu členů, kontakty a podobně, ale také jejich hlavní záměry, historii či plány do budoucna, stejně jako ukázky projektů či pilotní aktivity.

Česká republika zde má na straně 48 až 51 také svůj příspěvek, který mimo jiné zahrnuje téma hodnocení nejpokročilejších Zdravých měst z pohledu metody kvality místní Agenda 21.

Publikace je v anglickém jazyce a je ke stažení zde

Materiál je užitečnou a přínosnou inspirací nejen pro jednotlivá Zdravá města a jejich partnery, ale také další instituce či organizace, které se tématem rozvoje obcí a regionů aktivně zabývají.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů