Pátek, 29. března 2024

Trolejbusy Škoda ve Staré Zagoře

Trolejbusy Škoda ve Staré Zagoře

Škoda Electric úspěšně dokončila dodávku trolejbusů do bulharského města Stara Zagora. Plzeňská firma spolu se společností Solaris vyrobila čtrnáct nových dvanáctimetrových vozidel, přičemž Škoda Electric kromě dodávky kompletního pohonu a elektrovýzbroje zajišťovala i finální montáž.

,,Nové trolejbusy již bulharský zákazník převzal a první vyrazily do provozu na konci srpna letošního roku. Jedná se o druhou dodávku pro dopravní podnik Stara Zagora, která se uskutečnila v posledních několika letech. Shodně s dříve dodanými osmi vozy mají aktuálně dodávané trolejbusy plnohodnotnou klimatizaci, ale nejsou vybaveny pomocným diesel generátorem pro nouzový pojezd," uvedla manažerka projektu Škody Electric Jitka Lišková.

V Bulharsku se Škodě Electric dlouhodobě daří. Během pěti let tam dodala celkem 180 trolejbusů, z čehož osmdesát bylo pro hlavní město Sofii. Dalších sto jich směřovalo do Varny, Plevenu, Burgasu a i do Stare Zagory. V současnosti slouží všechny trolejbusy úspěšně v provozu.

Konsorcium firem Škoda Electric a Solaris v září rovněž představilo veřejnosti první trolejbusy pro maďarské hlavní město Budapešt. Tamější dopravní podnik si objednal celkem 36 nových moderních trolejbusů, dalších 72 trolejbusů si může zákazník objednat v rámci opce. V současnosti Škodovka vyrábí trolejbusy mimo jiné také pro slovenskou Bratislavu nebo italskou Bolognu.

ZDROJ: skoda.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů