Čtvrtek, 18. dubna 2024

Cheb chce další podzemní kontejnery, požádá o dotace

Cheb chce další podzemní kontejnery, požádá o dotace

Cheb chce pořídit do ulic v centru další podzemní kontejnery. Na pěti stanovištích by měly nahradit popelnice a plastové kontejnery. Protože ale přijdou na více než sedm milionů korun, chce město na jejich pořízení získat dotace, řekl dnes novinářům starosta Chebu Petr Navrátil (ČSSD).

"Je to systém, který se nám osvědčil. Je totiž odolný proti vandalismu. Nikdo nevyndává odpadky, do kontejnerů nikdo neleze. Navíc to šetří místo a hlavně v památkové zóně to hodně pomůže pořádku, protože nikde nestojí popelnice," uvedl Navrátil. Přestože je svoz podzemních kontejnerů dražší, z ulic zmizely odpadky.

Město proto požádá o dotaci z operačního programu Životní prostředí. To ale poskytuje dotace jen na třídění odpadu. Ze čtyř podzemních kójí na každém stanovišti by tak město mohlo získat dotaci jen na tři, pro plast, sklo a papír. Kontejner na komunální odpad bude muset hradit plně ze svého.

Z celkových nákladů 7,3 milionu korun má tak Cheb šanci dostat z dotace 4,7 milionu korun. Pokud by bylo město úspěšné, nové podzemní kontejnery by se v centrum mohly objevit na počátku příštího roku.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů