Pátek, 29. března 2024

Kampaň Víte, kdo uklízí Vaši ulici?

Kampaň Víte, kdo uklízí Vaši ulici?

Praha 7 v květnu spustila kampaň zaměřenou na úklid ulic a veřejných prostranství. Pilotní díl kampaně je věnován Řezáčovu náměstí a přilehlým ulicím. Cílem projektu ,,Vím, kdo uklízí moji ulici" je představit občanům konkrétního člověka, který uklízí v okolí jejich domovů, přiblížit jim průběh úklidu a více je zapojit do udržování čistoty a pořádku.

,,Stále se snažíme hledat ještě další cesty, jak zlepšit čistotu ulic v Praze 7. Změnili jsme systém ručních úklidových prací. Každá lokalita má teď svého uklízeče, kterého v rámci kampaně představujeme našim občanům. Vycházíme z toho, že pokud známe člověka, který po nás uklízí, nechceme mu přidělávat práci. Uklízeč bude mít k dispozici telefon a číslo bude rovněž zveřejněno. Lidé ho budou moci kontaktovat a řešit s ním konkrétní situace," uvedl Jan Čižinský, starosta Prahy 7.

Pro pilotní fázi projektu městská část vybrala Řezáčovo náměstí a přilehlé okolí. Od května zde budou vyvěšeny letáky s fotkou, jménem a telefonem uklízeče, který se v této lokalitě stará o čistotu a pořádek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů