Úterý, 19. března 2024

Slaný chystá velké úpravy největší městské zelené plochy

Slaný chystá velké úpravy největší městské zelené plochy

Slaný chystá velké úpravy největší městské zelené plochy, lesoparku Háje. Chce rozšířit možnosti jeho využití, například pro různé sportovní aktivity. Město v prosinci uspořádalo debatu s obyvateli, nyní nechá zpracovat studii. ČTK to dnes řekl starosta Slaného Martin Hrabánek (ODS).

Studie zahrnující část podnětů obyvatel ještě nebude závazná. "Na základě ní uděláme další setkání, kde chceme občanům vysvětlit další možnosti," uvedl starosta. Potom město nechá na úpravy zpracovat projekt.

Hlavní část úprav, které mohou vyjít až na několik milionů korun, je naplánována na rok 2018, pokud by ale byla možnost získání dotací na některý z prvků, není podle starosty vyloučeno, že první úpravy začnou už letos.

Lesopark nyní ve Slaném využívají lidé k procházkám a venčení psů. Kromě klidové zóny je v něm poptávka po sportovištích a místech s aktivitami pro děti. Přibýt by tak v části parku mohla například fit stezka (přírodní běžecká dráha, kde mohu být i přírodní překážky), lanové aktivity, ale třeba i sociální zařízení.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů