Úterý, 19. března 2024

Barcelona chce snížit počet holubů, bude jim dávat antikoncepci

Barcelona chce snížit počet holubů, bude jim dávat antikoncepci

Barcelonská radnice zahájila tažení proti přemnoženým holubům ve městě - bude je krmit kukuřicí, do níž přidá speciální ptačí antikoncepci. Podle listu El País představila radnice druhého největšího španělského města nové opatření tento týden.

V současné době je v metropoli Katalánska Barceloně asi 85.000 holubů, kteří podle radnice představují riziko pro zdraví obyvatel i turistů a poškozují také památky ve městě.

Radnice rozmístila do ulic 40 krmítek, která připomínají odpadkové koše. Je v nich ale speciální směs krmiva pro holuby. Starostka města Ada Colauová očekává, že díky novému opatření se počet holubů v Barceloně už první rok sníží asi o 20 procent.

Podobná metoda se podle listu El País osvědčila například v italském Janově. Už v roce 2001 začali holubům míchat antikoncepci do potravy také v rakouském Linci, kde se za deset let počet holubů snížil na polovinu.

Předpokladem vyšší úspěšnosti je ale podle barcelonské radnice spolupráce obyvatel a turistů, kteří by holuby neměli krmit.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů