Čtvrtek, 28. března 2024

Titul Město stromů putuje do Broumova

Titul Město stromů putuje do Broumova

Usnesení poroty bylo jednoznačné - symbolické žezlo a titul Město stromů pro období 2010-2011 poputuje do Broumova. Obec se stala vítězem celostátní soutěže, kterou každoročně pořádá Nadace Partnerství pod záštitou Ministerstva životního prostředí. Porota ocenila zejména propracovanost plánované kampaně zaměřené na zvyšování zájmu obyvatel o zeleň ve městě.

Komisi zaujala i přihláška Městské části Praha 10, která již čtvrtým rokem vysazuje strom za každého nově narozeného občánka.

>>Cílem soutěže je motivovat lidi, aby se prostřednictvím drobných i větších aktivit zapojili do zlepšování životního prostředí a veřejného života vůbec. Každé z přihlášených měst se v návrzích snažilo dosáhnout tohoto cíle po svém,<< uvedla Hana Zuchnická z Nadace Partnerství. Práce jednotlivých měst s veřejností sehrála při výběru letošního Města stromů největší úlohu.

>>Zaujalo nás, že se Broumov dlouhodobě zabývá obnovováním městské zeleně a zvyšováním ekologického povědomí obyvatel,<< řekla členka poroty a zástupkyně hlavního partnera soutěže Hana Zmítková ze společnosti Tetrapak.

Jednoroční ekologicko-osvětová kampaň začne oficiálně v říjnu, kdy Broumov slavnostně převezme symbolické žezlo od Havířova, stávajícího Města stromů. Vítěz letošní soutěže obdrží finanční prémií 50 tisíc Kč od společnosti Tetrapak a poukaz na zahradnické služby v hodnotě 100 tisíc Kč od firmy Zahrada Olomouc. Může se také zúčastnit prestižního evropského klání Entente Florale Europe.

Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů