Pátek, 29. března 2024

Koupací sezóna pomalu končí - připravte se na zazimování bazénu včas!

Jakmile se na podzim ochladí, skončí koupací sezóna, ale ne péče o bazén...

Koupací sezóna pomalu končí - připravte se na zazimování bazénu včas!

Je třeba provést několik úkonů, které Vám v příští sezóně zjednoduší další zprovoznění bazénu. Z naší nabídky bazénové chemie Krystalpool je pro zazimování určen přípravek ZAZIMOVAČ, který zamezuje tvorbě řas a usazenin při nízkých teplotách během zimní přestávky a díky svým vlastnostem ulehčí jarní čištění bazénu.

Co je (ve zkratce) třeba udělat?

Zazimování bazénu je ideální realizovat v době, kdy teplota bazénové vody klesne pod 10°C, a to z důvodu, že se v bazénové vodě snižují procesy množení bakterií, řas a mikroorganismů na minimum. Doporučuje se, aby byla bazénová voda při zazimování bazénu čistá a s upraveným pH.

Na konci koupací sezóny tedy nejprve odpustíme vodu pod skimmer a zpětné trysky. Stěny důkladně očistíme, vysajeme dno a do zbytku vody, která zůstala v bazénu, přidáme tekutý přípravekZAZIMOVAČ. Přípravek nezabrání zamrznutí vody v bazénu - k zabránění poškození stěn je vhodné použít speciální ledové polštáře nebo polystyrénové desky. Po zakrytí plachtou je bazén připraven na zimu.

zazimovač

Jak se Zazimovač používá?

Ideální je, aby voda v bazénu byla čistá a správně upravená. Proto je třeba před přidáním přípravku ZAZIMOVAČ upravit pH vody (na 6,8 -7,6 přípravky pH MINUS nebo pH PLUS), v případě tvrdé vody navíc použít i přípravek SNÍŽENÍ TVRDOSTI (vše dle návodů uvedených na těchto přípravcích). Hladina vody v bazénu se sníží pod skimmer a vratné trysky.

Přípravek ZAZIMOVAČ se dávkuje v množství 1 litr přípravku na 20 m^3 vody - odměřená dávka se naředí vodou v poměru 1:9 a naředěný roztok se rovnoměrně rozlije podél celého okraje bazénu. Následně se bazén přikryje a zabezpečí podle pokynů výrobce bazénu.

Podle objemu vody v bazénu si můžete vybrat z balení o objemu jeden nebo tři litry. Více na http://eshop.asio.cz/kategorie/bazenova-chemie/zazimovace/.

Mgr. Petra Kaderková
ASIO, spol. s r.o.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů