Úterý, 16. dubna 2024

Spolupráce přináší ovoce

Spolupráce přináší ovoce

Povodí Moravy, s.p. dokončí během letošního února dlouhodobý projekt s názvem Automatizace výměny krizových dat v hydrologické oblasti povodí Moravy a Dyje. Na něm pracuje společně se Slovenským vodohospodářským podnikem.

Vodohospodáři z obou zemí si od projektu slibují hlavně zefektivnění přenosu informací o průtocích a vodních hladinách během povodní v povodí Moravy a Dyje a jejich zpřístupnění na internetu. ,,Povodně jsou stálým rizikem a způsobují značné škody na majetku i zdraví. Je proto naší prioritou stále intenzívně pracovat na zlepšování systému povodňové ochrany a prevence, aby tyto škody byly co nejmenší. Projekt nám i slovenským kolegům pomůže pro lepší koordinaci prací s využitím přesných a aktuálních informací o situaci v povodí," řekl generální ředitel Povodí Moravy, s.p. Jan Hodovský.

Projekt Automatizace výměny krizových dat rovněž přinese možnost okamžitého přístupu k aktuálním informacím o vývoji průtoků na horním úseku Dyje nad nádrží Nové Mlýny, levostranných přítocích Moravy, Chvojnice, Myjavy a zejména v oblasti Hodonínského uzlu a celé oblasti poldru Soutok až po Moravu pod soutokem s Dyjí.

Finance na projekt, který zástupci Povodí Moravy, s.p. představí tento týden na konferenci ve slovenské Skalici, poskytla Evropská unie. ,,Projekt je kofinancován z Evropská fondu regionálního rozvoje (ERDF) v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Slovenská republika - Česká republika 2007-2013," upřesnil investiční ředitel Povodí Moravy, s.p. Lukáš Sobotka.

ZDROJ: Povodí Moravy,s.p.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů