Pátek, 19. dubna 2024

Rezervační systém pro splouvání Vltavy je spuštěn

Rezervační systém pro splouvání Vltavy je spuštěn

První dubnový den spustila Správa Národního parku Šumava registrační systém pro splouvání Teplé Vltavy pro sezónu 2015. Splouvat se bude za stejných podmínek, jako v roce 2014.

Přesně za měsíc, tedy 1. května, mohou vyrazit první vodáci na Teplou Vltavu. Nutností je ale rezervace v rezervačním systému, který Správa Národního parku Šumava spustila 1. dubna v 9:00 hodin na svých internetových stránkách www.npsumava.cz.

,,Splouvání Teplé Vltavy v úseku Soumarský most - Pěkná je možné jak s průvodci, tak bez nich a to v závislosti na výšce hladiny. Pouze s průvodci je možné splouvat, pokud je výška hladiny v rozmezí 50 až 61 centimetrů. Bez průvodce se splouvá v případě, že výška hladiny na vodočetné lati umístěné na Soumarském mostě je nad 61 centimetry," připomíná základní podmínky splouvání Teplé Vltavy mluvčí Správy NP Šumava Jan Dvořák.

,,Registrace je přitom nutná vždy a je možné se registrovat jak předem na internetových stránkách Správy NP Šumava, tak přímo na místě a to v případě, že v daný den a danou hodinu je volné místo," dodává Jan Dvořák.

Splout Teplou Vltavu je možné od května do října s tím, že v květnu se může na vodu pouze o svátcích a víkendech. Od června do října pak denně. V roce 2014 splulo Teplou Vltavu v tomto období 2632 lodí.

Další informace jsou obsaženy v návštěvním řádu zde: http://www.npsumava.cz/gallery/23/7054-7042_navstevnirad2013.pdf

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů