Čtvrtek, 28. března 2024

Taktické cvičení předvede ukázky likvidace ekologické havárie

Taktické cvičení předvede ukázky likvidace ekologické havárie

Při taktickém cvičení složek integrovaného záchranného systému ,,Bečva 2015" bude simulován únik ropných látek a následná rozsáhlá kontaminace vodního toku řeky Bečvy. Cvičení se uskuteční 22. září 2015 od 10:00hod. nad jezem Osek nad Bečvou.

Cílem cvičení je prakticky procvičit postup složek IZS a správce povodí při společném zásahu u dopravní nehody s likvidací rozsáhlého úniku ropných látek a s vyhlášením třetího stupně poplachu IZS. V havarijním profilu Hranice, nad jezem Osek nad Bečvou a Přerov bude instalována kaskáda norných stěn, která zachytí šíření ropných látek - ty bude znázorňovat kuličkový polystyren.

Cvičení se zúčastní přibližně deset jednotek Hasičského záchranného sboru, útvary Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje, Povodí Moravy s.p., KÚ Olomouckého kraje, Městský úřad Hranice, Městský úřad Lipník nad Bečvou a Magistrát města Přerova.

Za poslední rok řešilo Povodí Moravy, s.p. ve spolupráci s HZS Olomouckého kraje celkem čtyři ekologické havárie, všechny byly menšího rozsahu.


Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů