Úterý, 16. dubna 2024

Brabec u Babiše vyjednal dalších 100 milionů pro MŽP

Brabec u Babiše vyjednal dalších 100 milionů pro MŽP

Ministr životního prostředí Richard Brabec se dohodl s ministrem financí Andrejem Babišem (oba ANO) o navýšení rozpočtu svého resortu v příštím roce o 100 milionů korun. Peníze mají směřovat hlavně na projekty zaměřené na boj se suchem, řekl novinářům po jednání Brabec. Při příchodu na schůzku s Babišem ministr uváděl, že by si představoval růst o 300 milionů.

Brabec dostal prý příslib, že podle vývoje by se mohl dočkat dalších peněz. "Bavíme se o té částce, která je na opatření na boj se suchem. To je pro nás nejdůležitější, protože tam máme rozjeté projekty," řekl novinářům. Věří, že se mu podařilo přesvědčit i "jinak rezistentní" úředníky na ministerstvu financí.

Třetinový růst rozpočtu oproti tomu, o kterém hovořil při příchodu na schůzku s Babišem, nechápe jako úspěch či neúspěch. "Beru to jako realitu toho, co se dá," uvedl Brabec. Částka 100 milionů je podle něj dobrý základ pro to, aby byly zahájeny některé připravené projekty.

Ministerstvo financí pro životní prostředí v původním návrhu rozpočtu na rok 2017 vyčlenilo 16,6 miliardy korun. Brabec svůj resort označil za skromný a šetřivý, předpokládá, že se ještě bude jednat o nárůstu počtu služebních míst. "Tam máme ještě nějaké požadavky ohledně České inspekce životního prostředí," uvedl. Další jednání o penězích bych ale na ministerstvu financí už nerad absolvoval, dodal.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů