Úterý, 19. března 2024

Dačice: Udržitelné hospodaření s dešťovou vodou a půdou

Dačice: Udržitelné hospodaření s dešťovou vodou a půdou

Hospodaření s dešťovou vodou je v současné době v České republice velice aktuální téma. Srážkově chudé roky 2014 a 2015 se projevují na výrazném poklesu hladiny podzemních vod. Je v zájmu nás všech zajistit, aby co největší množství dešťových vod zasáklo a neodteklo z území, a byl tak zajištěn udržitelný rozvoj měst. Městský úřad Dačice, odbor životního prostředí, proto uspořádal začátkem března seminář na téma udržitelné hospodaření s dešťovou vodou.

Seminář byl určen pro projektanty, pracovníky stavebních úřadů a představitele samosprávy. Na semináři vystoupil Doc. Ing. David Stránský z Vysokého učení technického a projektant Ing. Jiří Vítek.

Neméně důležitá je také tématika udržitelného hospodaření s půdou, kterou se městský úřad také zabývá. Koncem února na toto téma připravil odbor životního prostředí seminář, kterého se zúčastnili zástupci zemědělců. Kromě novely zákona o půdě byli informováni o záležitostech spojených s vodním hospodářstvím.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů