Pátek, 19. dubna 2024

Asociace pro vodu ČR je otevřená korporativním i individuálním členům.

Asociace pro vodu ČR je otevřená korporativním i individuálním členům.

Chránit vodní zdroje a životní prostředí vůbec bylo důvodem, proč před čtyřmi lety vznikala transformací Asociace čistírenských expertů ČR založené už v roce 1992 Asociace pro vodu ČR (CzWA). Nyní, v době, kdy se prezentuje na stánku 309 ve výstavním pavilonu P, má už třiapadesát korporativních a tři stovky individuálních členů.

"Sdružujeme odborníky, společnosti a instituce mající společný cíl - přispět k efektivnímu a udržitelnému rozvoji v celé oblasti vodního hospodářství a ekologie," sdělila za CzWA Jana Šmídková s tím, že se nebrání vstupu nových členů. Těmi se ostatně mohou stát také studenti či důchodci, kteří splní asociací dané odborné požadavky.

Činnost CzWA pak spočívá především v zajišťování informovanosti, získávání poznatků či vzdělávání v oblasti vodního hospodářství. Není to ale jen záležitost pořádání konferencí a seminářů (mj. o přehradě Želivka či řešení extrémních požadavků na čištění odpadních vod v Blansku), experti z asociace vypracovávají posudky a sledují významné projekty (rekonstrukce ÚČOV Praha, AČOV Tábor, ČOV ve Skalné, Holešově, Novém Malíně, Jimlínu, Hořovicích...). Též poskytuje konzultace, jako v případě Realizace opatření na Brněnské údolní nádrži či Studii odtokových poměrů v Hradci Králové. A spoluvlastní časopis Vodní hospodářství.

Bohatá je spolupráce CzWA i s partnery v zahraničí, hlavně Německu, Rakousku, na Slovensku. "V budoucnosti bychom také mohli s osvětou oslovovat školy či školky a podílet se na výchově mladých generací k lásce k životnímu prostředí," zakončila Šmídková.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů