Středa, 24. dubna 2024

Soutěž Pro vodu ocení chytré nápady studentů. Přihlaste ten svůj!

Soutěž Pro vodu ocení chytré nápady studentů. Přihlaste ten svůj!

Vysokoškoláci mají od začátku října opět příležitost zapojit se do studentské soutěže "Pro vodu - cena Nestlé za inovativní projekty hospodaření s vodou" a díky chytrému nápadu získat finanční odměny ve výši až 30 tisíc korun. Podle pravidel soutěže by měli navrhnout, jak lépe zacházet s vodou v krajině, městech, budovách nebo při výrobě. Uzávěrka přihlášek je 12. února 2014. Soutěž již po druhé vyhlašuje Nadace Partnerství. Podrobnější informace jsou dostupné na www.soutezprovodu.cz.

"Vítězství v soutěži finančně podpořilo můj vědecký výzkum. V oblasti užitých technologií je podle mě někdy efektivnější podpořit dobrý nápad 30 tisíci, než kolos bez vnitřní motivace polykající milióny," hodnotí zpětně Vojtěch Kundrát, který se v soutěži zaměřil na nanotechnologie.

"Díky soutěži jsem získal kontakt na jednoho z porotců, se kterým nyní spolupracuji. V projektu Milovice - hledání města sice nepokračuji, ale objeví se v připravované publikaci o možnostech rozvoje sídel," hovoří o svých budoucích plánech další z vítězů Ondřej Vojtíšek.

"Do konce roku bychom chtěli prodat prvních deset kusů a získat cennou zpětnou vazbu od uživatelů," říká jeden z navrhovatelů Mechatronické sprchy Filip Kovář.

Kontakt:
Ivana Adámková, koordinátorka soutěže, ivana.adamkova@nap.cz, 515 903 131, 608 704 389

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů