Pátek, 29. března 2024

Zveřejnění závazných nástrojů konsolidované FA/FEA pro oblast vodohospodářství (Prioritní osa 1)

Zveřejnění závazných nástrojů konsolidované FA/FEA pro oblast vodohospodářství (Prioritní osa 1)

V sekci Dokumenty ke stažení na webu OPŽP a dále v Elektronickém prostředí pro žadatele BENE-FILL, sekci Dokumenty ke stažení, byly uveřejněny závazné nástroje pro zpracování konsolidované finanční a ekonomické analýzy (KFEA) projektů z vodohospodářské oblasti (Prioritní osa 1, Operační program Životní prostředí 2007-2013).

Soubor nástrojů KFEA, verze 16.2 pro PO 1, obsahuje výpočetní modely, uživatelské manuály a doprovodné metodické texty. Zpracování KFEA je povinností u všech etapizovaných projektů v OPŽP v PO1, podaných jedním žadatelem v rámci jedné tarifové oblasti. U těchto projektů předložených v rámci XXXIV. výzvy a následných, případně u projektů vyjmutých ze zásobníku v rámci Prioritní osy 1, u nichž žadatel již předložil projekt nebo více projektů v některé z předchozích výzev OPŽP nebo do stávající výzvy, je nezbytné zpracovat KFA/KFEA k Rozhodnutí o poskytnutí dotace u posledního administrovaného projektu. A to zejména z důvodu, aby bylo možné správně vyhodnotit dle metodických dokumentů Evropské komise za všechny etapy projektu ukazatele finanční výkonnosti projektu, stanovení míry podpory, posouzení udržitelnosti projektu, stanovení jednotných cen pro vodné/stočné v celé tarifové oblasti, atd. Podrobné informace ke zpracování KFA/KFEA projektů jsou uvedeny v uživatelských manuálech k jednotlivým modelům. Nástroje pro zpracování KFA/KFEA jsou určeny k použití v programu MS Excel, verze 2003 a 2007. Zpracování jiným softwarem není přípustné.

Modely jsou uzpůsobeny pro projekty typu "Zelená louka" - výstavba zcela nové infrastruktury, tak i projekty "Historická data" - rekonstrukce/rozšíření stávající infrastruktury. V případě pochybností kontaktuje Žadatel/Zpracovatel Oddělení projektové podpory na e-mailu dotazy.fea@sfzp.cz.

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů