Úterý, 23. dubna 2024

Prezident Zeman jednal s předsedou EK o vodním koridoru Dunaj-Odra-Labe

Prezident Zeman jednal s předsedou EK o vodním koridoru Dunaj-Odra-Labe

Prezident ČR Miloš Zeman jednal s předsedou Evropské komise José Barrosem mimo jiné o Kohezním fondu EU, investicích do transevropských projektů a v rámci transevropských dopravních sítí i o projektu vodního koridoru Dunaj-Odra-Labe.

"Diskutovali jsme o transevropských sítích, které oba dva pokládáme za nástroj pro urychlení ekonomického růstu" prohlásil na středeční tiskové konferenci prezident Miloš Zeman.

"Samozřejmě, že jsme jednali o čerpání evropských fondů a soustředili jsme se především na tzv. Kohezní fondy, protože o nich neplatí známé pravidlo N+2, ty mají daleko delší časový horizont. A pokud jsme s panem předsedou Barrosem mluvili o investičních, zejména transevropských projektech, je jasné, že by měly být kofinancovány právě z těchto evropských fondů", doplnil Zeman.

Miloš Zeman se o projektu vodního koridoru Dunaj-Odra-Labe zmínil již v lednu v rámci své předvolební kampaně, kdy prohlásil:

""Symbolicky bych vztyčil vlajku EU na Hradě," pronesl Zeman na středeční neformální snídani s novináři v pražské kavárně Slavia s tím, že by to byl jeden z prvních kroků. Považoval by to za symbolické gesto vůči EU naznačující, že se poměry zlepšily. A oplátkou by chtěl vyjednat spolufinancování výstavby kanálu Dunaj-Odra-Labe, po které podle něj volají české podniky."

Celý článek zde: http://www.novinky.cz/domaci/289775-zeman-chce-vyvesit-na-hrade-vlajku-eu-vymenou-za-penize-z-bruselu.html

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů