Úterý, 19. března 2024

Veletrh úspor energie (Energiesparmesse) - tři veletrhy v jednom

Veletrh úspor energie (Energiesparmesse) - tři veletrhy v jednom

Ve stejný čas, na stejném místě a s jednou vstupenkou můžete navštívit tři veletrhy současně: největší rakouský stavební veletrh, veletrh koupelen a sanity a veletrh vytápění a energie, pokud přijedete do hornorakouského Welsu, kde se ve dnech 1. -- 5. března koná Veletrh úspor energie. V letošním roce se brány Energiesparmesse, kterými každoročně projde kolem sta tisíc návštěvníků, otevřou již po dvaatřicáté.

Není podstatné, zda plánujete stavbu nového nebo rekonstrukci staršího domu, výměnu zdroje tepla, využití obnovitelných zdrojů energie, zda se chcete seznámit s novinkami v oblasti stavebnictví, novými technologiemi či nabídkou produktů a služeb nebo se pouze poohlížíte po inspiraci. Veletrh úspor energie je uzpůsoben tak, aby si zde každý přišel na své. První den Veletrhu úspor energie, v letošním roce je jím středa 1. března, je určen odborníkům z oblasti TZB (technická zařízení budov) a areál je zpřístupněn pouze v omezeném rozsahu. Druhý den patří odborné veřejnosti, která již může využít kompletní nabídky veletrhu a navštívit všech 21 výstavních hal na ploše 64.450 m?, stejně jako široká veřejnost po zbývající tři dny (pátek, sobota a neděle).

Stavební veletrh (haly 1 až 11) zájemcům nabídne v halách 1 - 5 např. domy na klíč, zabezpečovací techniku, fasády, zateplovací systémy, cihly, LED-osvětlení, okna, stínící systémy, dveře, podlahy, schodiště, balkóny, zim! ní zahrady, ploty, brány, krby, zařízení kuchyní a interiérů. Veletrh koupelen a sanity představí návštěvníkům v hale 12 a z části v hale 21 infračervené kabiny, bazény a bazénovou techniku, sauny, vířivky a vybavení koupelen a další novinky. Veletrh vytápění a energie zaplní haly 19, 20 a převážnou část haly 21. Prezentovat se zde budou výrobci, prodejci a odborníci specializující se m. j. na ekologické a energeticky úsporné vytápění a ohřev teplé vody, větrání a klimatizaci, rekuperaci, fotovoltaiku a fototermiku, biomasu, tepelná čerpadla, studny a vrty a elektromobilitu.

Na pódiu veletržní haly 1 a v jejím předsálí, stejně jako v prvním patře haly 20 probíhají ve dnech 3. -- 5. března přednášky, workshopy a diskuse s odborníky, jejichž přehled naleznete na www.energiesparmesse.at.

Nespornou výhodou pro využití všech možností, které veletrh skýtá, je sice znalost německého jazyka, nikoliv však podmínkou jeho návštěvy. Energy Centre České Budějovice pořádá v pátek ! 3. a v sobotu 4. března jednodenní autobusové zájezdy pro širo! kou veřejnost, jejichž součástí je organizovaná prohlídka veletrhu v českém jazyce a německy hovořící doprovod. Možnost zúčastnit se organizované prohlídky mají i zájemci, kteří navštíví veletrh individuálně. Stačí, když se v pátek nebo v sobotu dostaví do poradenské uličky Hornorakouského svazu pro úsporu energie (OÖ Energiesparverband) v hale 20. Plánovaný začátek je v 10:30 hod., konec v 11:30 hod. Následuje individuální program. Pokud opustíte brány veletrhu, můžete se samozřejmě do areálu po obdržení razítka vrátit a v mezičase navštívit přilehlé historické centrum města, zoologickou zahradu (vstup zdarma), vyhlídkovou věž nebo se projít po městském parku. Zájezd je proto vhodný jak pro odborníky, tak pro širokou veřejnost i rodiny s dětmi. Cena zájezdu je 490,- Kč, děti mají slevu. Kapacita autobusů je omezená, svou rezervaci zbytečně neodkládejte. Přihlášku a bližší informace naleznete na www.eccb.cz, tel. kontakt pro dotazy: 387 312 580 nebo 773 124 580.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů