Kvasnicová pomazánka
Cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Droždí rozdrobíme na menší
kousky. Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm zpěníme. Přidáváme
nadrobené kvasnice (droždí) a necháme je rozpustit. Vmícháme vejce a pomazánku
osolíme a opepříme. Vše promícháme a včas odstraníme z ohně, aby nebyla
pomazánka moc suchá. Kvasnicová pomazánka je nejlepší na měkkém čerstvém krajíci
chleba. Ty podáváme ozdobené kyselou okurkou nebo rajským jablíčkem. ZDROJ:
vareni.cz [http://vareni.cz]
Cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Droždí rozdrobíme na menší kousky. Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm zpěníme. Přidáváme nadrobené kvasnice (droždí) a necháme je rozpustit. Vmícháme vejce a pomazánku osolíme a opepříme. Vše promícháme a včas odstraníme z ohně, aby nebyla pomazánka moc suchá. Kvasnicová pomazánka je nejlepší na měkkém čerstvém krajíci chleba. Ty podáváme ozdobené kyselou okurkou nebo rajským jablíčkem. ZDROJ: vareni.cz
Sdílet článek na sociálních sítích