Přidat EnviWeb k oblíbeným odkazům
RSS kanályMobilní verze EnviWeb.cz

Zpráva o konferenci INDC 2011

22.12.2011  |  23× přečteno      vytisknout článek

Zpráva o konferenci INDC 2011

Pod záštitou ministra školství, mládeže a tělovýchovy a za významné podpory Mendelovy Univerzity se v Brně ve dnech 28. - 31. 8. 2011 konal již 11. ročník International Nutrition & Diagnostic Conference (INDC2011). Prvních osm ročníků proběhlo pod názvem Vitamins, Nutrition and Diagnostics. Hlavními organizátory, kromě výše uvedené univerzity, byly RADANAL s.r.o. Pardubice, Společnost pro výživu Praha, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně a Česká společnost klinické biochemie. Záštitu nad konferencí dále převzali: člen Poslanecké sněmovny Dr. Jiří Skalický, primátor města Brna, rektor Mendelovy Univerzity v Brně a rektor Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Do Brna přijelo 151 účastníků z  20 zemí světa. Registrováno bylo 41 přednášek a 64 posterů.  

            INDC2011 byla rozvržena do 4 dnů. Začala v neděli odpoledne úvodní přednáškou profesora Zadáka o významu lipidů pro lidské zdraví. Vlastní program byl rozvržen do 10 bloků o nových poznatcích z oborů: výživa, lipidy, analytika lipidů, co pít či nepít, mikroflora ve výživě, zdravotní tvrzení, české pivo, analytické metody ve výživě a diagnostice, nanotechnologie v potravinářství a klinické diagnostice.

            Přednášky i postery byly zaměřeny jak na jednotlivé substance potravin z hlediska jejich funkcí i možnosti stanovení, tak na potraviny jako maso, vejce, mléčné výrobky apod. Na programu byla také probiotika a jejich úloha pro lidské zdraví. Na konferenci se tradičně diskutovalo o přirozených antioxidantech a o volných radikálech, které mohou  našemu organismu škodit. Po letech se znovu dostalo na program pivo a jeho složení. Jedno odpoledne bylo věnováno návštěvě  Mendelova muzea.

            Na závěr velmi úspěšné mezinárodní konference je možné konstatovat, že se stále dozvídáme o nových poznatcích v celé oblasti výživy a lidského zdraví. Je to způsobeno nebývalým vývojem analytických metod, jejichž využití umožňuje získávat nové poznatky o složení potravin a je stále více využíváno v klinické diagnostice. Jako příklad můžeme uvést vynikající výživovou hodnotu vajec, význam cholesterolu, nutnost rozumného slunění, konzumaci ryb pro složení mastných kyselin


Související články


Poslední diskuse k článku - 0 příspěvků celkem

přidej nový příspěvek

Zatím žádný příspěvek
můžete na tento článek reagovat jako první...


EnviWeb s.r.o. neručí a nenese zodpovědnost za obsah diskusních příspěvků, diskuse nemoderuje ani nerediguje. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich autorů. EnviWeb s.r.o. si vyhrazuje právo odstraňovat diskusní příspěvky, a to zejména takové, které odporují dobrým mravům, porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno serveru nebo obsahují neplacenou reklamu. Diskuse NEJSOU určeny pro dotazy na autory článků nebo redaktory EnviWebu.



Search
Partneři
Regitas s.r.o.
ZmapujTo.cz
Fandíme EnviWebu
Výrobky a služby pro životní prostředí
Výrobky a služby pro životní prostředí
Partnerské časopisy
<< Předchozí Následující >>



Doporučujeme: Ekologove.cz - ekologie v každodenní praxi, EnviMarket.cz - nabídka výrobků a služeb, ZmapujTo.cz - hlášení podnětů od občanů, Nazeleno.cz - úspory energie, Inspirace v bydlení, Cena elektřiny, Dřevěné brikety, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo


Enviweb s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem.
Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti,a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
Copyright (2008) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Toplist