Přidat EnviWeb k oblíbeným odkazům
RSS kanályMobilní verze EnviWeb.cz

Avokádová pomazánka

08.06.2014  |  45× přečteno      vytisknout článek

Avokádová pomazánka

Avokado je zvlastna zelenina alebo ovocie( podla uhlu pohladu) a v krajinach vyskytu sa vacsinou je samotne,alebo ako priloha k salatom a masu.Mne osobne samotne nechuti, tak som si vymyslel jednoduchu a chutnu pomazanku.
Avokada su dva druhy.Oba maju tvar vacsej alebo mensej hrusky.V com sa lisia je supka. Jedno je svetlejsie zelene s uplne hladkou supkou - to je vhodne na priame jedenie. Druha odroda ma supku tmavo zelenu az do cierna a je hrbolate - toto je vhodne na pripravu pomazanky. Ked kupujete avokado ma byt makke ( ale nie moc) a nesmie v nom hrkat kostka.Ak je supka uz tmavohneda az cierna, prevdepodobne bude prezrete a nie moc dobre. Tvrde avokado nieje vhodne na konzumaciu a to ani rozmixovanim.Treba ho nechat odlozene dozriet, ale nie v chladnicke, tam vydrzi tvrde dost dlho

Postup

Avokado nozom rozrezeme na vysku okolo kostky. Uchopime do oboch ruk a polkami otocime cim ich od seba oddelime. V jednej polovicke ostane kostka. Sekneme do nej nozom a otocenim vyberieme. Spravne dozrete avokado ma mat svetlunko zltu ( maslovu) farbu diziny na okrajoch prechadzajucu do zelenej farby a ma sa dat vybrat lyzickou (trochu tuhsia maslova konzistencia) sive flaky, sive az cierne zilkovanie su znamkami zacinajucej hniloby.
Lyzickou vyberieme duzinu avokada do misky, pridame na drobno posekanu cibulku (pokial mozno sladky stavnaty typ, komu nerobi cerstva cibula dobre, moze ju trosku orestovat a pridat vychladnutu), pridame prelisovany cesnak ( kto ma ako rad, alebo mozeme uplne vynechat) pridame sol, cierne korenie a par kvapiek citrona. vsetko pretlacame vidlickou az mame pomazanku.Staci natriet na kruzky z rozka, alebo bagety a jest.
Pre vylepsenie chuti mozme pridat olupane posekane a kratko oprazene mandle.

Avokado je univerzalny prenasac chuti a vlatne 100% prirodny tuk, takze na pripravu pomazanok sa da pouzivat ako maslo.Pozor so solou a korenim. Avokado chute znasobuje!!!

Ak do vysie opisanej pomazanku pridate uvarene posekane vajcia, ziskate vajickovu pomazanku,pritanim tuniaka, udenych sprotov, alebo sardiniek zasa rybaciu pomazanku, a ak pridate trochu viac cesnaku a syrokrem mate cesnakovo syrovu pomazanku.
Chutovo je perfektna, ma len dve chyby. Jednak je trochu priserna zelena farba pomazanky a jednak sa neda skladovat. Ak ju nechate do druheho dna v chladnicke scerna a zvodnatie.

ZDROJ: labuznik.cz


Související články


Poslední diskuse k článku - 0 příspěvků celkem

přidej nový příspěvek

Zatím žádný příspěvek
můžete na tento článek reagovat jako první...


EnviWeb s.r.o. neručí a nenese zodpovědnost za obsah diskusních příspěvků, diskuse nemoderuje ani nerediguje. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich autorů. EnviWeb s.r.o. si vyhrazuje právo odstraňovat diskusní příspěvky, a to zejména takové, které odporují dobrým mravům, porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno serveru nebo obsahují neplacenou reklamu. Diskuse NEJSOU určeny pro dotazy na autory článků nebo redaktory EnviWebu.



Search
Partneři
Regitas s.r.o.
ZmapujTo.cz
Fandíme EnviWebu
Výrobky a služby pro životní prostředí
Výrobky a služby pro životní prostředí
Partnerské časopisy
<< Předchozí Následující >>



Doporučujeme: Ekologove.cz - ekologie v každodenní praxi, EnviMarket.cz - nabídka výrobků a služeb, ZmapujTo.cz - hlášení podnětů od občanů, Nazeleno.cz - úspory energie, Inspirace v bydlení, Cena elektřiny, Dřevěné brikety, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo


Enviweb s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem.
Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti,a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
Copyright (2008) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Toplist