Čtvrtek, 28. března 2024

Začal 20. ročník mezinárodní myslivecké výstavy NATURA VIVA

Začal 20. ročník mezinárodní myslivecké výstavy NATURA VIVA

V Lysé nad Labem začal jubilejní 20. ročník mezinárodní výstavy NATURA VIVA, který se koná pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Veletrh je zaměřen na myslivost, rybářství, včelařství a zahrádkářství. Ministerstvo zemědělství se akce, která potrvá do neděle 24. května, účastní pravidelně.

,,Výstava, která má dvacetiletou tradici, je zárukou zájmu vystavovatelů a návštěvníků o mysliveckou problematiku. Je to místo, kde se mohou veřejnosti představit výsledky chovu zvěře a péče o udržení ryb v našich vodách. Připomíná také, jak důležitou úlohu zastávají v zemědělství včely," řekl náměstek ministra pro sekci lesního hospodářství Patrik Mlynář, který se zúčastnil zahájení výstavy.

Ministerstvo zemědělství ve své expozici informuje o problematice lesního hospodářství, o přípravcích na ochranu lesa, o možnostech čerpání dotací pro lesní hospodářství. Po šesti letech si návštěvníci mohou opět prohlédnout velké množství vystavených trofejí zvěře především z Evropy.

Výstavy se účastní také zahraniční svazy Estonska, Lotyšska, Slovenska, Litvy, Běloruska a Maďarska a naše spolupořadatelské svazy - Českomoravská myslivecká jednota, Český rybářský svaz a Český svaz včelařů. Na výstavišti jsou expozice krajů, lesnických škol, ale i výstava umění. Inspiraci zde tedy najdou nejen myslivci, rybáři, včelaři nebo zahrádkáři, ale i ostatní návštěvníci.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů