Úterý, 19. března 2024

Společnost C&A veřejně vyhlašuje svůj závazek zodpovědně zajišťovat zdroje pro svou první kolekci z prachového peří certifikovaného RDS

Společnost C&A veřejně vyhlašuje svůj závazek zodpovědně zajišťovat zdroje pro svou první kolekci z prachového peří certifikovaného RDS

Společnost C&A Europe uvedla na trh novou kolekci prošívaných bund z prachového peří, první kolekci společnosti, která byla vyrobena s přihlédnutím k udržitelnosti a certifikována podle Standardu zodpovědného získávání prachového peří (RDS). Tato nová vzrušující kolekce posiluje veřejný závazek společnosti C&A k zodpovědnému zajišťování zdrojů prachového a jiného peří. Od podzimu 2016 budou všechny výrobky C&A z prachového a jiného peří certifikovány podle RDS. Nový sortiment bude k dispozici ve všech prodejnách C&A v celé Evropě i online.

Standard zodpovědného získávání prachového peří (RDS), nezávislý, dobrovolný a celosvětový standard organizace Textile Exchange, který oficiálně ověřily nezávislé certifikační orgány, podporuje nejlepší postupy v oblasti dobrých životních podmínek a brání nepřípustným praktikám, jako je nucené vykrmování a škubání zaživa. Kromě toho umožňuje sledovatelnost od vylíhlého mláděte, až po konečný výrobek. Tento standard se připravoval po dobu tří let s přihlédnutím k podnětům skupin ochránců zvířat, odvětvových expertů, značek a maloobchodníků. Byl vypracován v souladu se všemi platnými zásadami kvality (nejlepší postupy ISEAL). Jako takový se vztahuje na všechny dodavatelské řetězce prachového peří a představuje nejlepší zajištění kontroly dodavatelského řetězce.

Jeffrey Hogue, ředitel udržitelnosti společnosti C&A Global, vysvětluje: ,,RDS je standardem, který, jak doufáme, ovlivní nejlepší postupy, zlepší sledovatelnost v celém textilním průmyslu, umožní informovanější výběr spotřebitelů a nakonec zlepší životní podmínky zvířat v dodavatelském řetězci společnosti C&A."


Dobré životní podmínky zvířat: nejvyšší priorita společnosti C&A


Společnost C&A se snaží zajistit dobré životní podmínky zvířat, která jsou spojena s výrobou jejích produktů, na nejvyšší úrovni. Od roku 2013 společnost C&A podporuje dobré životní podmínky zvířat zákazem škubání peří na výrobu jejích produktů zaživa. Společnost používá jen prachové a jiné peří, které je vedlejším produktem potravinářského průmyslu a bylo pečlivě vybráno tak, aby pocházelo od dodavatelů dodržujících přísné standardy dobrých životních podmínek zvířat. Od svého zavedení v roce 2014 získal RDS na síle. Společnost C&A se rozhodla používat prachové a jiné peří od dodavatelských řetězců, v nichž se uplatňují standardy dobrých životních podmínek zvířat certifikovaných podle RDS.
Podrobné informace o Standardu zodpovědného získávání prachového peří najdete na adrese www.responsibledown.org a detaily k nejlepším postupům Mezinárodní aliance pro sociální a ekologickou akreditaci a značení (ISEAL) na adrese www.isealalliance.org.

O společnosti C&A Europe
Společnost C&A Europe má více než 1 575 prodejen ve 20 evropských zemích a více než 35 000 zaměstnanců. Díky tomu je jedním z předních maloobchodů s módním zbožím v Evropě. Společnost C&A Europe každý den přivítá více než dva miliony zákazníků a poskytuje jim kvalitní módní zboží za přijatelné ceny pro celou rodinu. Kromě evropských prodejen má společnost C&A zastoupení také v Brazílii, Mexiku a Číně.

Více informací najdete na adrese www.c-a.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů