Úterý, 16. dubna 2024

Pozvánka na stavební veletrhy do Brna

Nová zelená úsporám, energeticky úsporné a zdravé bydlení v dřevostavbě...

Pozvánka na stavební veletrhy do Brna

Inspirace a poradenství pro stavbu a bydlení

Od 23. do 26. dubna se na brněnském výstavišti konají Stavební veletrhy Brno a veletrh nábytku a interiérového designu MOBITEX. Jejich návštěvou získáte potřebné informace nejenom pro stavbu a rekonstrukci, ale i pro vkusné a pohodlné vybavení interiéru. Součástí veletrhů jsou také odborná poradenská centra, kde Vám na všechny otázky zdarma odpoví renomovaní odborníci. Pro všechny milovníky zahradničení je připravená prodejní sekce s širokou nabídkou rostlin a dřevěných doplňků do zahrad.

Nová zelená úsporám na Stavebních veletrzích Brno

Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního prostředí ČR budou na Stavebních veletrzích Brno 2014 prezentovat program Nová zelená úsporám a aktuální možnosti podpory z Operačního programu Životní prostředí. Poradenské centrum naleznete v pavilonu P, stánek číslo 133. Ušetřit až přes polovinu nákladů budou moci majitelé rodinných domů díky programu Ministerstva životního prostředí Nová zelená úsporám. Program se zaměřuje zejména na zateplování rodinných domů, výměnu oken a dveří, výstavbu tzv. "pasivních domů" a výměnu starých neekologických kotlů za nové úsporné kotle na biomasu, plyn, tepelná čerpadla a instalaci solárních panelů.

Přestavby a rekonstrukce dostupné pro každého

Vystavovatelé stavebního veletrhu IBF představí komplexní nabídku produktů ze všech oborů stavebnictví a technického zařízení budov. V rámci bezplatného poradenství České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě získáte nezávislé odborné informace jak pro všechny oblasti stavebnictví, výběru vhodných stavebních materiálů a technologických postupů, tak i dopadů aktuální legislativy. Poradenské centrum Cechu instalatérů poradí například s řešením spalinových cest. Pro správnou péči o zdi či boj s plísněmi je zde poradenství Cechu malířů a lakýrníků. Pro všechny oblasti pasivního bydlení je k dispozici poradenské centrum Centra pasivního domu. Součástí budou také tipy, triky a inspirace pro pohodlné vybavení interiéru.

Veletrh MOBITEX poradí s výběrem kvalitního nábytku

Na veletrhu MOBITEX budou představeny novinky a trendy ve vybavení interiéru, bytových doplňcích a osvětlení. Inspiraci nabídne projekt Inspirativní interiéry, který představuje reálnou ukázku toho, jak je možné pracovat s prostorem a jednotlivými exponáty vystavovatelů. Nabídku vystavovatelů doplňuje poradenství interiérových architektů v poradenském centru Architekt, umístěném přímo na výstavní ploše mezi expozicemi jednotlivých vystavovatelů. Další poradenská centra se budou věnovat výběru kvalitního nábytku, jeho zdravotní nezávadnosti a představení českých výrobců nábytku.

Audiovizuální technika jako součást moderního interiéru
Špičkovou audiovizuální techniku jako součást moderního interiéru představí projekt Technologie&Design. Prezentace novinek z oblasti audiovizuálního světa v kombinaci s kvalitním designem - to je svět domácího kina od firmy Jasyko. V letošním roce se můžete těšit na představení posledních novinek od firmy LG (O-LED Technologie a rozlišení 4k), vše na řídícím systému pro inteligentní domy Crestron.

Vše pro Vaši zahradu

Na více než tisíci metrech čtverečních přinese oblíbený tematický celek zahrada a hobby nejenom inspiraci z praktických ukázek či připravených případových studií, ale i širokou nabídku letniček, trvalek, dřevin, ale i doplňků do zahrad. Samozřejmostí jsou také ukázky různých dřevěných staveb, které budou v letošním roce doplněny o dřevěný nábytek do zahrad a na verandy. Každý kutil či zahradník si tak určitě přijde na své, neboť si zde bude moci vystavený sortiment zakoupit a zkrášlit tak svoji zahradu!

Energeticky úsporné a zdravé bydlení v dřevostavbě

Druhý ročník veletrhu DSB - Dřevo a stavby se za odborné podpory Asociace dodavatelů montovaných domů. Problematice dřevěných a montovaných domů se věnuje skutečně komplexně - nabídku vystavovatelů doplňuje doprovodný program veletrhu, který představí dřevostavby jako Energeticky úsporné a zdravé bydlení. Součástí je také odborné poradenské centrum a výstava hotových dřevěných montovaných domů ve Stavebním centru Eden 3000 v blízkosti brněnského výstaviště.

Více informací naleznete na www.ibf.cz nebo na www.mobitex.cz

veletrh

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů