MLOK - mobilní likvidace odpadních kapalin
Přidat EnviWeb k oblíbeným odkazům
RSS kanályMobilní verze EnviWeb.cz

Diskuze ke článku Velká Británie našla recept na využití kuchyňského biologického odpadu

Velká Británie našla recept na využití kuchyňského biologického odpaduVelká Británie našla recept na využití kuchyňského biologického odpadu
29.1.  | Voda | Odpady
Rady Hrabství Worcestershire a Herefords se před časem rozhodly zadat komplexní výzkumný úkol, který zhodnotí možnosti zpracovaní a využití kuchyňského potravinového odpadu.Tamní národní auditorská kancelář ve své závěrečné zprávě uvedl...

Efektivnost

Nejsem si úplně jistý s efektivitou tohoto počínání. Chvíli jsem v Anglii žil a myslím si, že "český člověk" je k potravinám mnohem šetrnější a neplýtvá tolik, snaží se "sežrat" všechno co jde a i ten vršek od jogurtu olízne, protože by přece byla škoda vyhodit kus té dobrůtky.
Tím jsem chtěl říct, že by to chtělo udělat studii o podílu potravinových složek v odpadu v našich podmínkách a podle toho jak to dopadne potom navrhovat řešení. Za článek jsem ale rád, protože každý nový nápad a možnost řešení vítám a líbí se mi i ta diskuse kolem. A co víme, třeba jsou i mezi námi lidé, kteří si řeknou, toto je pro mě výborné, protože pořád něco shrnuju z talíře a takto se mi ulehčí.
vloženo: 29.01.2008 09:01     vložil:  Jindrax Reagovat 

Re: Efektivnost

Hlavní myšlenkou je, že bychom neměli zavrhovat ani jednu z možností, které jsou už vymyšlené a nabízí se- v tomto případě pro její jednoduchost a dostupnost všeho, co je potřeba pro eliminaci kuchyňského potravinového odpadu: drtič-kanalizace-čistička. Nepotřebujete nádoby na odpad, který zahnívá, nemusí jezdit sběrná auta.Takovéto studie mají především sloužit k rozptýlení obav vodohospodářů z nadměrné zátěže ČOV.
vloženo: 31.01.2008 12:12     vložil:  Bendováx Reagovat 

Re: Efektivnost

Co se slozeni odpadu tyce - myslim ze takove studie uz existuji, nevim presne ale na strankach nasich ekol. org. se lze docist nasledujici:

"Asi třetinu odpadků v každé domácnosti tvoří takzvaný bioodpad: zbytky z kuchyně, posekaná tráva či ořezané větve, pytlíky od čaje." - Zdroj: Hnutí DUHA

"Domovní odpad obsahuje tyto druhy, jež lze opětovně zhodnotit: Největší množství (20-30%) je biologického odpadu.." Zdroj: Ekologický institut Veronica

Pro zajemce jsem jeste narazil na toto: VLIV DRTIČŮ POTRAVINOVÝCH ODPADŮ NA KANALIZAČNÍ SYSTÉM, ČISTIČKU ODPADNÍCH VOD A VYHNÍVÁNÍ KALU - www.bond.cz

vloženo: 29.01.2008 18:03     vložil:  ngomaux Reagovat 

Určitě téma pro diskusi

Zajímavý námět pro diskusi, nemyslíte? Vcelku očekávám ostrou reakci ze strany vodohospodářů, alespoň jak znám jejich názory (hraničící někdy až s kriminalizací používání drtičů) na tuto problematiku. Nicméně někdy může být hranice mezi tím co vlastně je a není ekologické poněkud nejasná (viz aktuální kauza biopaliv) a to i co se týká oficiálních stanovisek.. Takže drtiče - ano či ne? a proč?
vloženo: 28.01.2008 18:21     vložil: Radek Janousekx Reagovat 

EnviWeb s.r.o. neručí a nenese zodpovědnost za obsah diskusních příspěvků, diskuse nemoderuje ani nerediguje. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich autorů. EnviWeb s.r.o. si vyhrazuje právo odstraňovat diskusní příspěvky, a to zejména takové, které odporují dobrým mravům, porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno serveru nebo obsahují neplacenou reklamu. Diskuse NEJSOU určeny pro dotazy na autory článků nebo redaktory EnviWebu.

Search
Partneři
ASIO, spol.s r.o.
Zveme Vás na akci
Výrobky a služby pro životní prostředí
Výrobky a služby pro životní prostředí
Fandíme EnviWebu
Partnerské časopisy
ASIONEWSASIONEWS
je časopis vydávaný firmou ASIO, spol. s r.o. a je určen pro interní potřebu a zákazníky této firmy.
Vodní hospodářstvíVodní hospodářství
specializovaný vědeckotechnický měsíčník pro projektování, realizaci a plánování ve vodním hospodářství a souvisejících oborech životního prostředí.

RSS

Doporučujeme: Ekologove.cz - ekologie v každodenní praxi, EnviMarket.cz - nabídka výrobků a služeb, EkoZbozi.cz - výrobky šetrné k životnímu prostředí, Nazeleno.cz - úspory energie, Inspirace v bydlení, Cena elektřiny

Enviweb s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem.
Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti,a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
Copyright (2008) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Toplist