Čtvrtek, 28. března 2024

Opel Corsa dostane v roce 2010 ekologický facelift

Opel Corsa dostane v roce 2010 ekologický facelift
Dnes pro vás máme sice kratší, ale celkem zajímavou novinku ze světa automobilů. Opel Corsa se dočká prvního faceliftu v roce 2010 a bude se jednat o ekologický facelift.

Dnes pro vás máme sice kratší, ale celkem zajímavou novinku ze světa automobilů. Opel Corsa se dočká prvního faceliftu v roce 2010 a bude se jednat o ekologický facelift.

Opel Corsa dostane v roce 2010 ekologický facelift foto 1

Co to vlastně znamená? Všechny modely Corsy budou v roce 2010 upraveny tak, aby byly ještě úspornější a ekologicky méně závadné. Po designové stránce se toho příliš nezmění a žádných výrazných změn jsme si opravdu nevšimli. Corsa je velmi povedený automobil a podle nás ani změnu vzhledu nepotřebuje, mezi mini vozy se jedná o jeden z nejatraktivnějších modelů. Celkově vypadá velmi roztomile a zároveň také sportovně, což ocení jak pánové, tak dámy. Na přední části najdete usměvavou masku chladiče, celkem výrazné světlomety a sportovní nárazník. Zadní část je také povedená, kapkovité světlomety umístěné v rozích karoserie záď opticky rozšiřují a celkově vypadá Corsa o poznání mohutněji, než jaká ve skutečnosti je. Interiér by měl zůstat také stejný, možná se zlepší úroveň dílenského zpracování, ale ta je už teď na celkem vysoké úrovni a nejedná se o nezbytně nutnou změnu. Po ergonomické stránce se jedná o jeden z nejlepších interiérů v této kategorii.

Opel Corsa dostane v roce 2010 ekologický facelift foto 2

Hlavní změny souvisí s nižší produkcí emisí a nižší spotřebou paliva, takže můžeme očekávat lepší aerodynamiku a speciální pneumatiky s nízkým valivým odporem. Pět ze šesti nabízených modelů budou zvládat produkci emisí CO2 pod 125g/km a model Corsa Ecoflex bude mít sportřebu výrazně pod 4 litry na 100 km. Nová bude pravděpobně také převodovka. Další změny se týkají podvozku, který bude mít upravené nastavení tlumičů a dočkáme se také ostřejšího a komunikativnějšího řízením, takže jízdní vlastnosti by měly být výrazně zábavnější a sportovnější. Verze SE, SXi a SRi budou v roce 2010 vybaveny palubním počítačem, systémem cruise control a SRi dostane navíc také litá kola v základní výbavě. Na ekologičtější Corsu se můžeme těšit v roce 2010, ale cena zatím bohužel nebyla zveřejněna. Pravděpodobně se bude pohybovat na stejné nebo nepatrně vyšší úrovni.

Opel Corsa dostane v roce 2010 ekologický facelift foto 1Opel Corsa dostane v roce 2010 ekologický facelift foto 2

clanky.katalog-automobilu.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů