Čtvrtek, 28. března 2024

Odborné konference doprovázející Teplárenské dny 2014

15. 4. - 17. 4. 2014 Kongresové centrum Aldis, Hradec Králové

Odborné konference doprovázející Teplárenské dny 2014

TEPLÁRENSKÉ DNY 2014

http://www.teplarenske-dny.cz

15. - 16. 4. Energetické fórum Královehradeckého kraje a Pardubického kraje

Dvoudenní setkání, jehož cílem je seznámit starosty měst a obcí a energetiky s energetickou koncepcí ČR a obou zmíněných krajů, vyvolat diskuzi k dané problematice na straně odběratelů energií, dodavatelů a státní správou, a sdělit si vzájemně "požadavky", co by měla krajská "koncepce" obsahovat a jak reagovat na státní koncepci a naopak.

Dále je cílem získat aktuální informace společností v energetickém mixu /výrobci, distributoři/ jaké jsou stávající kapacity a záměry - např. rekonstrukce zdrojů, rozšíření kapacit, ekologizace zdrojů atp.

Diskutovat možnosti využití surovinových zdrojů v krajích, včetně alternativních, možnosti využití odpadního tepla, úspor energií apod. Seznámit s moderními technologiemi a hlavně možnosti jejich využití při efektivním řešení projektů, seznámení s regulací cen energií, informovat o přednostech a úskalích elektronických aukcí energií, diskutovat možnosti a záměry zvýšení technické ochrany životního prostředí, prezentovat dobré příklady z praxe. Prezentovat vznikající Energetický klastr.

Pořadatel společnost PAREXPO, s.r.o. spolu s Královéhradeckým krajem a Pardubickým krajem

http://www.teplarenske-dny.cz/cs/energeticke-forum

15.4. Technologie pro systémy zásobování teplem

Cílem semináře je seznámit posluchače s novinkami z oblasti technologií pro systémy zásobování teplem

Pořadatel Asociace dodavatelů tepla a technologií

http://www.teplarenske-dny.cz/cs/technologie-pro-systemy-zasobovani-teplem

15.4. Legislativa ochrany životního prostředí - povinnosti / nejčastější prohřešky - seminář pořádá společnost EKONOX, s.r.o.

Přijďte se poučit z chyb druhých a naučte se, jak se těmto chybám vyvarovat. Konference na téma povinnosti a nejčastější prohřešky při plnění povinností plynoucích z legislativy pro ochranu životního prostředí.

Pořadatel EKONOX, s.r.o.

http://www.teplarenske-dny.cz/cs/legislativa-v-oblasti-ochrany-zp

15.4. Boj o zákazníka v energetice - seminář pořádá společnost PAREXPO, s.r.o.

Jak vyřešit krizovou situaci, když zákazník ode mě odchází ke konkurenci nebo se chce odpojit od CZT? Co v takové chvíli nejlépe udělat? Je vše ztraceno? Jak dlouhodobě pracovat se zákazníkem, aby neměl potřebu se odpojit od CZT nebo přejít ke konkurenčnímu dodavateli energií.

Pořadatel agentury PAREXPO, s.r.o. a Commservis.com

http://www.teplarenske-dny.cz/cs/boj-o-zakaznika-v-energetice

16.4. Negawatt - konferenci pořádá společnost B.I.D services s.r.o.

Jsou energetické úspory ekvivalent výroby energie? Mohou úspory energií být samostatným průmyslovým sektorem? Dají se energetické úspory exportovat? Vliv státních opatření (např. program Zelená úsporám) na povědomí obyvatelstva o potenciálu energetických úspor a rozvoj sektoru "průmyslu úspor". Energetické a teplárenské firmy mají v sektoru úspor nejlepší know-how. Budoucnost energeticky úsporných řešení a potenciál úspor v ČR.

Pořadatel B.I.D services, s.r.o.

http://www.teplarenske-dny.cz/cs/negawatt

16.4. Integrované prevence v/po roce 2014 - seminář pořádá společnost EKONOX, s.r.o

Cílem semináře je poskytnout odborné a detailní informace týkající se prováděcí vyhlášky a také připomenout změny, které nastaly po vydání novely zákona o integrované prevenci. Dozvíte se, jaké jsou obsahové náležitosti Zprávy o plnění podmínek integrovaného povolení a požadavky na rozsah a zpracování Základní zprávy či Odborného posouzení?

Pořadatel EKONOX, s.r.o.

http://www.teplarenske-dny.cz/cs/integrovana-prevence-v-po-roce-2014

17.4. Energetické využití odpadů a odpady z energetiky (VEP) - konferenci pořádá společnost PAREXPO, s.r.o.

Za jakých podmínek je energetické využití odpadů ekonomické a efektivní? Existuje jen jedno řešení nebo vede cesta i jinudy? Kudy? Přijďte diskutovat a poslechnout si názory všech zúčastněných stran k tématu energetického využití odpadů. Konference s pětiletou tradicí a nebývale velkým zájmem. V loňském roce se konference zúčastnil rekordní počet návštěvníků. I letos nás těší Váš velký zájem!

Pořadatel společnost PAREXPO, s.r.o.

http://www.teplarenske-dny.cz/cs/energeticke-vyuziti-odpadu

17.4. Emise CO2 - vznik-obchodování-snižování - seminář pořádá společnost EKONOX, s.r.o.

Seminář se bude zabývat vzájemnou souvislostí mezi omezováním/ snižováním emisí oxidu uhličitého CO2, zvyšováním energetické účinnosti zařízení a energetickými úsporami. Jak CO2 vlastně vzniká, jaké má fyzikálně chemické vlastnosti, jaká je jeho reaktivita, lze ho využít jako surovinu? Emise CO2 jako hlavní složka skleníkových plynů podléhají obchodování s emisními povolenkami. Jak se s nimi bude obchodovat v roce 2014 a v budoucnu v ČR? Bude jich dostatek? Jak nakládat s emisemi CO2? Jak je odstranit? Zakopat je pod zem, utopit v moři, využít jako chemickou surovinu? Jaké jsou možnosti snižování CO2 cestou energetických úspor, využitím obnovitelných zdrojů energie, zvyšováním energetické účinnosti? Na semináři budou prezentovány praktické příklady!

Pořadatel EKONOX, s.r.o.

http://www.teplarenske-dny.cz/cs/emise-co2


16.4. Změny v předpisech pro energetiku, normy

Seminář se věnuje problematice aktuální legislativy, norem a jejich aplikace v praxi pro NN a VN projektanty.

Pořadatel společnost PAREXPO, s.r.o.

http://www.teplarenske-dny.cz/cs/predpisy-pro-elektroenergetiku

17.4. Energetické plodiny

Jak správně založit připravit pozemek pro pěstování energetických plodin, jak správně založit porost energetických plodin? Jaké jsou druhy energetických plodin a jaký mají vztah k druhu pozemku, na nichž je chceme pěstovat. Praktické příklady problémů a tipy na jejich odstranění již založených porostů. Zkušenosti z praxe.

http://www.teplarenske-dny.cz/cs/energeticke-plodiny

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů