Čtvrtek, 28. března 2024

V novém adresáři Hnutí DUHA si lidé mohou najít ekologického farmáře či bio bedýnky ve svém kraji

V novém adresáři Hnutí DUHA si lidé mohou najít ekologického farmáře či bio bedýnky ve svém kraji

Přes pět set kontaktů na ekologické farmáře, kteří prodávají přímo ze dvora nebo dodávají bio bedýnky, mohou lidé najít v originálním internetovém adresáři Hnutí DUHA. Ode dneška jej najdou na www.hnutiduha.cz

Ke každému hospodářství adresář uvádí podrobný sortiment a informace, co a kam dodávají. Projekt bezprostředně spojí zákazníky přímo se statkáři, aby lidé mohli snáze koupit zdravé, čerstvé místní jídlo z ekologického zemědělství.

Hnutí DUHA každého ze zařazených farmářů osobně kontaktovalo. Podmínkou pro uvedení je, aby farma přímo nabízela své zboží spotřebitelům či poskytovala ubytování s restaurací nabízející vlastní produkty nebo podobné služby. Mnoho farmářů umožňuje také prodej přes bedýnky, bioklub či na tržišti.

Lidé mohou v adresáři na www.hnutiduha.cz jednoduše vyhledat výrobce podle kraje i podle žádaného zboží. Zájemci tak mohou nakupovat zdravé biopotraviny z českého ekologického zemědělství, které nepostřikuje krajinu pesticidy a průmyslovými hnojivy. Navíc domácí zboží od místních zemědělců je čerstvé a nevozí se zbytečně z dalekých zemí.

Prodej na trzích, v bioklubech či ze dvorů má řadu přínosů: méně zbytečných obalů v popelnicích, oživení veřejných prostranství, lepší odbyt pro místní zemědělce a zdravé, čerstvé jídlo pro zákazníky.

Lenka Kaspříková z Hnutí DUHA řekla:
"V adresáři si každý může vyhledat zemědělce ve svém nebo v sousedním kraji podle zboží, které konkrétně potřebuje. Je tam asi pět set kontaktů na farmáře, kteří prodávají ze dvora, dodávají v bedýnkách nebo třeba přes biokluby. Nakupujeme-li přímo od farmářů, dopřejeme sobě a své rodině to, co se právě urodilo. Máme jistotu, že jsou potraviny skutečně čerstvé a poznáme i zemědělce, který je vypěstoval. Není to lákavější než napůl zelená rajčata bez vůně a chuti, přepravená z 2500 kilometrů vzdáleného Španělska?"

Kontakty:
Lenka Kaspříková, telefon 773 076 752, email lenka.kasprikova@hnutiduha.cz
Barbora Šlapáková, telefon 731 465 279, email: barbora.slapakova@hnutiduha.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů