Čtvrtek, 18. dubna 2024

Podzim na Plzeňských farmářských trzích

Podzim na Plzeňských farmářských trzích

Plzeňské farmářské trhy se staly trvalou součástí městského života v Plzni. V sobotu dopoledne (8 - 12h) 8. září opět zaplní téměř 50 prodejců prvotřídních potravin okolí Mlýnské strouhy. Pořadatelem Plzeňských farmářských trhů je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.

Třetí podzimní sezóna na Plzeňských farmářských trzích začíná...
"Prvními poprázdninovými trhy otevřeme již třetí podzimní sezónu Plzeňských farmářských trhů. Od roku 2010 mohli zájemci o opravdové jídlo nakupovat na 40trzích. Této možnosti využily tisíce nakupujících. Podle našich odhadů navštívilo 40 Plzeňských farmářských trhů zhruba 120 000 osob. Zájem Plzeňáků těší především prodejce. Pro ty je obliba jejich produktů nejen zajímavým finančním příjmem, ale především motivací do další práce", říká koordinátor Plzeňských farmářských trhů Tomáš Popp z občanského sdružení ENVIC.
Do konce letošního roku se trhy uskuteční ještě 22.9., 6.10., 20.10., 3.11., 17.11., 1.12., 15.12. Sezonu uzavřeme 15. prosince trhy s vánoční atmosférou.

Skutečné jídlo
Uzenáři z Terešova nabídnou opět kompletní sortiment svých uzenin (tlačenka z plece, domácí nádivka....). Oblíbené se staly všechny pekařské výrobky z pekařství Rendl ze Sušice. U jejich stánku se vždy tvoří nejdelš! í fronty. Jako tradičně přijedou zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři ze Slaného, Nebílov a sadů Vlkov nad Lesy. Skvělé pečivo napečou pekaři z Dobřan a Plzně. Vynikající koláče, muffiny a dorty nabídne Anděl Station z Plzně. Posedět si můžete v kavárně umístěné přímo na trzích. Valašské frgály hledejte u stánku pekařství Fimako. Pan Martínek z Osvračína bude prodávat vajíčka z vlastní farmy. Chlazená kuřata najdete u stánku farmy Zephyr. Na čerstvé i zpracované ryby se můžete těšit z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny). Maso a uzeniny nakoupíte u stánku ANGUS FARM, nebo pana Zacpala ze Stříbra. Vyzrálé hovězí maso bude prodávat ekofarma Jemnice. ZEFA Volary nabídne vynikající zvěřinové uzeniny. Hovězí maso z vlastního chovu a senzační, na trzích velmi oblíbené, uzeniny (špekáčky, salámy...) hledejte také u stánku ZEFA Volary. Mošty budou prodávat ovocnáři z Nebílov a pan Ilgner ze Šťáhlav. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z Hors! kého statku Abertamy, biofarmy Držovice, biofarmy Slunečná a c! hráněné dílny Simabelle. Nebude chybět ani minimlékárna pana Joma, která nabídne úžasné mléčné výrobky (tvaroh, jogurty, čerstvé sýry...). Prodávat se bude mnohem více lahůdek. Kompletní seznam a informace o prodejcích najdete na www.plzensketrhy.cz.

Příští Plzeňské farmářské trhy se uskuteční 22. září.

Kontaktní osoba: Tomáš Popp
Telefon: 739 654 834
E-mail: tomas.popp@envic.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů