Úterý, 23. dubna 2024

Bioplynová stanice v Mrákově dosáhla výkonu 1 MW

Bioplynová stanice v Mrákově dosáhla výkonu 1 MW

V červnu 2012 zahájila výrobu v plném rozsahu nová bioplynová stanice v Zemědělském obchodním družstvu Mrákov. Na jejím chodu se podílí také řídicí systémy společnosti ZAT, která je dodala včetně celkové kabeláže a polní instrumentace. Při jejich návrhu dodavatel dodržel požadavek investora a zhotovitele na dodávku kvalitních komponent řídicího systému s dlouhou dobou životnosti za optimální cenu dostupnou na trhu.

"Dodávka řídicího systému společnosti ZAT umožnila splnit všechny námi kladené požadavky," říká Ing. Pavel Kupilík ze Zemědělského obchodního družstva Mrákov. "Zapracovala do řídicího systému všechny bezpečnostní a kontrolní funkce a dovolila našim zaměstnancům získat údaje o provozu stanice jak pomocí vzdáleného přístupu, tak e-mailových a SMS zpráv. Řídicí systém nabízí efektivní a ekonomické řízení provozu bioplynové stanice, aby bylo dosaženo maximálního využití vstupních surovin a zaručen plynulý výkon 1 MW."

Dodávka řídicího systému probíhala od října 2011 do ledna 2012. Následně byl zahájen náběh bioplynové stanice a zároveň zkušební provoz řídicího systému. Ten je distribuovaný s řídicím PLC SIEMENS řady S7-300 se vzdálenými vstupně výstupními moduly ET-200M propojenými sítí Profibus DP. Rozsah systému je 288 digitálních vstupů, 176 digitálních výstupů, 80 analogových vstupů, 4 analogové výstupy. Jako monitorovací systém byl použit SCADA systém Reliance.

Uskutečněním zakázky firma ZAT rozšířila své portfolio v dodávkách systémů pro průmyslové procesy, kde dlouhodobě zabezpečuje zakázky v oblastech plynárenství, železniční dopravy, povrchových dolů, výrobních linek, ekologie či dispečinků.

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů