Čtvrtek, 25. dubna 2024

Tisk etiket pro označení nádob s nebezpečnými látkami

Novým způsobem musí být v EU označovány čisté chemické látky nejpozději od 1. 12. 2010 a sloučeniny od 1. 6. 2015...

Tisk etiket pro označení nádob s nebezpečnými látkami

tiskarnaVe včerejším článku Vše, co chcete vědět o nařízení CLP (1272/2008) jsme obšírněji shrnuli problematiku nové klasifikace a označování chemických látek a přípravků. Jelikož jedna část nové právní úpravy (konkrétně značení čistých chemických látek) vstupuje v platnost již od počátku příštího měsíce, přinášíme v pokračování této tematiky návod na řešení tisku nových etiket.

Metodika CLP-GHS (Classification, Labelling and Packaging)-(Global Harmonized System) ukládá povinnost označovat nádoby s chemikáliemi dle daného předpisu. Grafická tiskárna BY AD757 poskytuje ucelené řešení pro tisk těchto etiket ve vlastní režii. Základní tři části řešení tvoří:

Termotiskárna etiket BY AD757 určená pro potisk BOZP značení a CLP etiket.

Specializovaný software obsahující snadno použitelné šablony pro vytvoření etikety, včetně hazardních symbolů, bezpečnostních vět (věty lze automaticky překládat do cizích jazyků) a dalšího označení. Software i šablony jsou plně lokalizovány do českého jazyka.

potiskEtikety pro potisk, které jsou dodávané ve variantě pro běžné použití (papírové) a plastové etikety pro použití v náročném prostředí s vysokou chemickou odolností. Etikety jsou předtištěné červenými kosočtverci (nebo oranžovými čtverci dle současné legislativy). Za použití přiloženého sotwaru a tiskárny se do připravených barevných polí dotiskne odpovídající hazardní symbol. Etikety jsou k dispozici v několika velikostech pro různé rozměry obalů.

Tiskárna BY AD757 společně se softwarem je vedle tisku etiket pro nebezpečné látky vhodná i pro tisk širokého množství dalších BOZP a PO etiket, jako jsou bezpečnostní tabulky, označování potrubí, skladové hospodářství atp.

znackyIng. Denis Milev

HAPPY END CZ, a.s.

m +420 777 276 700

www.happyend.cz

milev@happyend.cz

POZOR - Soutěžte o hodnotné ceny se společností HAPPY END CZ, a.s.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů