Čtvrtek, 25. dubna 2024

Mezinárodní tým výzkumníků koncernu Bayer AG, Leverkusen, v oblasti chemikálií získal ve Washingtonu vzácné vyznamenáni prezidenta Spojených států.

Mezinárodní tým výzkumníků koncernu Bayer AG, Leverkusen, v oblasti chemikálií získal ve Washingtonu vzácné vyznamenáni prezidenta Spojených států.
Předal mu jej americký Ústav pro ochranu životního prostředí (EPA) v roce 2001 jménem prezidenta George W. Bushe, za výzkum a vývoj nového komplexotvorného prostředku, nazvaného Baypure tmCX, ktery lze velmi dobře biologicky odbourávat. Jde o iminodisuceinat (IDS), ktery zachycuje kovové ionty, jako např. ionty těžkých kovů, které způsobují rozklad chemických látek. Takové procesy rozkladu jsou viditelné, když krémy začínají žluknout, nebo papír či bavlna nemají obvyklý stupeň bělosti. Bayer uvedl nové zařízení na výrobu IDS do provozu na podzim roku 2000 v Leverkusenu. Má kapacitu 4500 t ročně, avšak prakticky nepatrným nákladem lze kapacitu zvýšit až na 12 500 t ročně.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů