Pátek, 19. dubna 2024

Návštěvníci hradu Hukvaldy budou moci podpořit Budoucnost bez jedů

Návštěvníci hradu Hukvaldy budou moci podpořit Budoucnost bez jedů

OSTRAVA/HUKVALDY – Návštěvníci hradu Hukvaldy budou moci podpořit petici Budoucnost bez jedů. Informační stánek sdružení Arnika bude v blízkosti hradu otevřen ve čtvrtek 10. srpna od 10:00 do 15:00 hodin. Petici již podepsalo přes 15 tisíc lidí. Mezi signatáři je řada osobností naší umělecké scény: zpěvačka Monika Načeva, frontman skupiny Traband Jaroslav Svoboda, členové skupin Hradišťan, Spirituál kvintet, Timudej, herci divadel DNO a Husa na provázku Jan Kratochvíl a Barbora Kratochvílová Švarcová či autor největšího krasohledu na světě Martin Titz.

Petice Budoucnost bez jedů požaduje snížení zátěže životního prostředí a zdraví lidí toxickými látkami a dostupnost informací o toxických látkách včetně údajů o jejich obsahu ve výrobcích.

„Chceme, aby se veřejnost dozvěděla o toxický látkách, které jsou obsaženy v různých výrobcích na trhu, aby při  odstraňování dioxinů (1), PCB (2) a dalších nebezpečných látek nevznikaly stejně nebezpečné toxické látky anebo nové ekologické zátěže, aby plasty jako PVC, při jehož výrobě či likvidaci vznikají toxické látky, začaly být postupně nahrazovány bezpečnějšími hmotami,“ upřesnil cíle petice vedoucí kampaně Budoucnost bez jedů RNDr. Jindřich Petrlík.

 

Více informací o petici Budoucnost bez jedů najdete na této internetové adrese:

www.bezjedu.arnika.org
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů