Pátek, 19. dubna 2024

Počet podpisů pod peticí Za náhradu PVC v Boskovicích překročil 3000

Počet podpisů pod peticí Za náhradu PVC v Boskovicích překročil 3000

BOSKOVICE - Účastníci festivalu Boskovice 2007 (pořádaného Unijazzem) měli vedle kulturních zážitků u infostánku Arniky také možnost podpořit petici Za náhradu PVC. "Svůj podpis zde pod petici připojilo 528 lidí a celkový počet podpisů pod ní tak přesáhl hranici tří tisíc. To je velmi dobrý výsledek," zhodnotila petiční akci místopředsedkyně Arniky Lenka Petrlíková Mašková.

Mimo jiné zde svým podpisem pod peticí náhradu PVC ve třech nejvíce problematických oblastech jeho použití (v hračkách a předmětech pro děti, zdravotnictví a v obalech na potraviny) podpořilo také několik významných osobností kulturní scény. "Konkrétně hudebník Vojtěch Havel, dále členky skupiny Zuby nehty II a loutkoherečky Hana Řepová a Marka Míková, která je také autorkou knih pro děti, dramaturgyní a režisérkou, dále básník a prozaik Vít Kremlička, kytarista skupiny Miou Miou Tomáš Knoflíček, herec divadla Letí Richard Fiala a autor největšího krasohledu na světě Martin Titz," upřesnila seznam osobností Petrlíková Mašková. I s nimi je teď počet signatářů petice 3193.

Infostánek byl součástí kampaně sdružení Arnika Nehrajme si s PVC. Více informací o ní najdete na stránkách http://pvc.arnika.org.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů