Čtvrtek, 18. dubna 2024

REACH - oznámení dalších látek v předmětech

REACH - oznámení dalších látek v předmětech

Konečný termín pro oznámení o přítomnosti dalších 20 látek z Kandidátského seznamu v předmětech.

ECHA připomíná výrobcům nebo dovozcům předmětů, které obsahují některou z 20 látek přidaných na Kandidátský seznam v prosinci 2011, že musí podat oznámení do 19. června 2012, aby splnili požadavky článku 7 nařízení REACH.

Každá společnost, která vyrábí nebo dováží předměty obsahující některou ze 73 látek, které jsou v současné době na Kandidátském seznamu, by měla podat agentuře oznámení, pokud je látka v těchto předmětech přítomna v celkovém množství větším než 1 tuna na výrobce nebo dovozce za rok a je-li látka v těchto předmětech přítomna v koncentraci vyšší než 0,1 % hmotnostních.

V prosinci 2011 byly na Kandidátský seznam přidány dvě nové položky, které se týkají žáruvzdorných keramických vláken. Rozsah těchto nových položek je širší a zcela pokrývá starší položky, které byly zařazeny v roce 2010. Pokud společnost podala oznámení na přítomnost žáruvzdorných keramických vláken v předmětech po jejich zařazení v roce 2010, nemusí již podávat nové oznámení.

Podpora společnostem, které musí vypracovat oznámení, je dostupná na webových stránkách ECHA. Jsou zde odkazy na nástroje k oznamování, dokumenty s pokyny, manuál ohledně předkládání oznámení a dokument Otázky a odpovědi.

Další informace:

Seznam 20 látek přidaných na Kandidátský seznam

Oznamování látek v předmětech

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů