Pátek, 29. března 2024

Vodaři opět otevírají veřejnosti čistírny a úpravny vod

Vodaři opět otevírají veřejnosti čistírny a úpravny vod

Vsetín: Čistírny odpadních vod, úpravny pitné vody, laboratoře, ale také dispečerské pracoviště a další provozy společnosti Vodovody a kanalizace Vsetín se již tuto sobotu 20. března otevřou veřejnosti. Vsetínští si tak připomenou Světový den vody, který připadá na pondělí 22. března.

Účastníci exkurze se tak budou moci dozvědět řadu zajímavostí o vodě, její úpravě, chemických rozborech nebo čistění a dostanou se do provozů, kde je v ostatní dobu nepovolaným osobám vstup zakázán. Oproti loňsku navíc firma rozšířila počet objektů, které je možno navštívit, o čistírny odpadních vod v Hovězí a Lidečku, dále dispečerské pracoviště s nepřetržitou službou ve správní budově společnosti ve Vsetíně u světelné křižovatky U Růžičků a centrální laboratoř, která se nachází v areálu čistírny odpadních vod na Poschlé. "Kromě těchto zařízení budou veřejnosti k dispozici také pravny vody v Karolince, Valašském Meziříčí a Rožnově pod Radhoštěm, čerpací stanice Vsetín - Ohrada a čistírny odpadních vod ve Vsetíně, Valašském Meziříčí a Zubří," doplnil ředitel společnosti Michal Korabík.

Zájemci o exkurze přitom budou moci do jednotlivých provozoven přijít v 9 nebo v 11 hodin. "Lidé, kteří budou mít zájem seznámit se s našimi provozy, se nikam nemusí přihlašovat, ale mohou přijít přímo ve vybraném čase na vybraný objekt, kde odborní pracovníci zajistí prohlídku spojenou s výkladem," uvedla ekonomická náměstkyně VaK Vsetín Miroslava Vaculíková.

Bližší informace získáte u Vandy Kašparové ne tel.: 571 484 014, e-mail: vanda.kasparova@vakvs.cz.

Zdroj: Eva Stejskalová

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů