Čtvrtek, 25. dubna 2024

V Litvínově prezentovali novou čistírnu odpadních vod

V Litvínově prezentovali novou čistírnu odpadních vod

Vedení Litvínova a Meziboří se v úterý zúčastnilo prezentačního dne na stavbě nové čistírny odpadních vod určené pro obě města. Je to letos největší stavba svého druhu v regionu.

"Výstavba nové čistírny komunálních odpadních vod v Litvínově bude stát téměř 370 miliónů korun. Investorem je Severočeská vodárenská společnost. Počítá s finanční podporou formou dotací s Fondu soudržnosti EU a Státního fondu životního prostředí ČR, prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí," uvedla mluvčí Litvínova Eva Maříková.

V minulosti se městské odpadní vody z Litvínova a okolí přiváděly do čistírny odpadních vod v areálu Unipetrolu. Ta ale již nesplňuje požadavky nové přísnější legislativy. Nová mechanicko - biologická čistírna je vybavena nejmodernější dostupnou technologií. Odpadní vody budou čištěny v souladu se směrnicemi EU. Kapacita čistírny je dostatečná pro obě města včetně rezervy pro zvýšení počtu obyvatel, případně zvýšení produkce průmyslu.

"Skutečnost, že se odpadní vody z Litvínova budou čistit v nejmodernější čistírně odpadních vod, velmi vítáme. Tato investice je pro město i nejbližší region velkým přínosem," ocenil stavbu místostarosta města Martin Klika (ČSSD).

Nová čistírna odpadních vod má být hotova v prosinci letošního roku.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů