Pátek, 19. dubna 2024

SVS postavila novou čistírnu odpadních vod pro Ledvice

SVS postavila novou čistírnu odpadních vod pro Ledvice

Severočeská vodárenská společnost (SVS) na Teplicku zrealizovala další ze svých investičních akcí - v obci Ledvice postavila novou čistírnu odpadních vod (ČOV). Stavba je ve finančním objemu přes 14 milionů korun.
Ing. Miroslav Harciník, generální ředitel Severočeské vodárenské společnosti, dodává:

"V období 2005-2010 jsme v souladu s požadavky legislativy EU a nové národní legislativy uskutečnili rekonstrukce velkých ČOV v sídlech nad 2 000 ekvivalentních obyvatel. Většina těchto staveb je dnes již dokončena, proto se postupně zaměřujeme na čistírny v menších obcích. Cílem této stavby je přivádět odpadní vody od všech cca 500 obyvatel obce Ledvice na novou, dostatečně kapacitní ČOV. Tu jsme postavili v těsné blízkosti původní čistírny, na pozemku ve vlastnictví naší společnosti."

Více o stavbě:
Obec Ledvice s 490 obyvateli má kanalizační síť, ale dříve byly na původní malé místní čistírně odpadních vod odváděny splaškové odpadní vody od pouhých 130 obyvatel. Nová mechanicko-biologická čistírna odpadních vod má kapacitu 550 EO (ekvivalentních obyvatel). Stará ČOV byla v rámci stavby zlikvidována a na stejném pozemku nyní funguje nová ČOV.

S výstavbou nové ČOV souvisí prodloužení kmenové stoky kanalizace. Celkem bylo vybudováno 156,5 metrů nové kameninové kanalizace o průměru 500 mm. Zároveň došlo v ulici Polní mez k rekonstrukci 92 metrů kanalizace o průměru 300 mm, která přivádí odpadní vody ze západní části Ledvic na původní ČOV. Bylo zde rovněž použito kameninové potrubí.

Celkový finanční objem stavby je 12,179 milionů korun (bez 20% DPH). Investorem stavby je SVS. Zhotovitelem stavby je na základě výsledku výběrového řízení společnost HST Hydrosystémy s. r. o. Stavba byla zahájena v červnu 2010 a dokončena byla v dubnu 2011. Nyní bude následovat roční zkušební provoz ČOV.

Kontakt:
Ing. Dagmar Haltmarová
Tisková mluvčí
Severočeská vodárenská společnost a. s.
Mobil: 603 542136
E-mail: dagmar.haltmarova@svs.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů